foto: LETA
Kopš Reinbaha stāšanās amatā darbu departamentā atstājuši divi darbinieki
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.
Politika
2019. gada 22. maijs, 15:06

Kopš Reinbaha stāšanās amatā darbu departamentā atstājuši divi darbinieki

Jauns.lv / LETA

Pēdējo nedēļu laikā darbu Rīgas domes Satiksmes departamentā atstājuši divi darbinieki, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atklāja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Viņš šo darbinieku vārdus neminēja, vien norādīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka šis bijis darbinieku personīgs un ilgi vērtēts lēmums. Pēc Reinbaha teiktā, personāla rotācija iestādes darbu gan patlaban nekādā veidā neietekmē.

Viena no šīm darbiniecēm ir Diāna Šmite, kura līdz šim ieņēma departamenta direktora vietnieka amatu. Patlaban viņa oficiāli atrodas atvaļinājumā, taču pēc tam darba attiecības, visticamāk, tikšot pārtrauktas.

Direktora vietnieka amats departamentā tika izveidots, kad iestādi vadīja Emīls Jakrins un notika iekšējā darba reorganizācija, izveidojot jaunas pārvaldes un amatus.

Kopumā Reinbahs žurnālistiem sacīja, ka vēl esot pāragri spriest, kādu "mantojumu" pēc Jakrina viņš ir saņēmis. Vienlaikus viņš norādīja, ka jau tagad esot skaidrs, ka darba būs daudz.

Kā ziņots, ar Augstākās tiesas lēmumu 12.martā tika izbeigta tiesvedība saistībā ar no amata atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) lēmumu par Reinbaha atlaišanu no Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata.

Tiesas lēmums nosaka, ka Reinbahs 2016.gadā no amata ticis atstādināts nelikumīgi un viņš darbā ir jāatjauno.

Amatā Reinbahs tika atjaunots 14.maijā.