foto: liepajniekiem.lv
Priekulē nodedzis zārku cehs. FOTO
Priekulē nodegusi zārku ražotne – kokapstrādes uzņēmums „Rītupe”.
112
2019. gada 22. maijs, 06:58

Priekulē nodedzis zārku cehs. FOTO

Jauns.lv

Priekulē sestdienas, 18. maija, vakarā nodedzis kokapstrādes uzņēmums „Rītupe”, kurā ik mēnesi izgatavoja vairākus desmitus zārkus. Ražotnes īpašnieks Jānis Svars uzskata, ka pie vainas bijis elektrības īssavienojums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Priekulē nodeg zārku cehs

Priekulē sestdienas, 18. maija, vakarā nodega kokapstrādes uzņēmums „Rītupe”, kurā ik mēnesi izgatavoja vairākus desmitus zārkus. Ražotnes īpašnieks Jānis Svars ...

gallery icon
10

Ugunsgrēkā nodegusi visa ražotne 450 kvadrātmetru platībā – gan darbagaldi, gan zārku sagataves. Ugunsnelaime Priekulē, Lāčplēša ielā, tika kvalificēta kā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kuru vairāk nekā trīs stundas dzēsa 11 ugunsdzēsēji no Priekules, Skrundas un Liepājas ar četrām autocisternām. Agrākajā Patērētāju biedrības ēkā zārkus izgatavoja jau kādus desmit gadus, Liepājas laikrakstam „Kurzemes Vārds” teica Svars.

Netālajās „Ceriņu” mājās dzīvojošais Māris Berķis, kurš izsauca ugunsdzēsējus sacīja: „Sprakšķošais šīferis radīja tādu skaņu it kā tuvumā kāds šautu raķetes. Gājām skatīties, kas notiek un aiz kokiem pamānījām, kā liesmas posta blakus esošo kokapstrādes uzņēmumu. Zvanīju ugunsdzēsējiem, taču jau tad bija skaidrs – diezin vai izdosies kaut ko saglābt”. Ugunsgrēka liesmas esot izplatījušās ļoti strauji. „Ar draugu sēdējām lapenē un tikai stiprā trokšņa dēļ pievērsām uzmanību, kas notiek ārā,” atminas Berķis.

Uzņēmuma darbinieks Virgalds Paulausks „Kurzemes Vārdam” pauda: „Uzņēmumā gatavojām zārku sagataves apbedīšanas birojiem. Nezinu, kā būs tālāk, jo, manuprāt, te vairs atjaunot neko nevarēs – gateris, kurā bija lentzāģis, ir pilnībā nodedzis, un arī pārējās telpās darba galdi ir sabojāti. Nedomāju, ka tā bija kāda cilvēka ļaunprātība, visdrīzāk, ugunsgrēks izcēlās vadu īssavienojuma dēļ pie lentzāģa”.

Tēmas