foto: LETA
Barča sola Latvijas Pensionāru federāciju aktīvāk iesaistīt dažādos projektos
Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) jaunā priekšsēdētāja Aija Barča.
2019. gada 18. maijs, 17:13

Barča sola Latvijas Pensionāru federāciju aktīvāk iesaistīt dažādos projektos

Jauns.lv / LETA

Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) jaunā priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) tupinās jau sāktos darbus, tomēr sola aktīvāk iesaistīt organizāciju dažādos projektos, pauda Barča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka līdzšinējā LPF priekšsēdētāja Andra Siliņa (ZZS) sāktie darbi ir labi un turpināmi, turklāt Siliņš šodien federācijas kongresā ievēlēts par tās goda federācijas priekšsēdētāju, kas nozīmē, ka līdzšinējais organizācijas vadītājs palīdzēs Barčai jaunajā amatā.

foto: LETA
Andris Siliņš.

Tāpat Barča sacīja, ka šodien kongresā federācijai pievienojušās jauni dalībnieki, kā rezultātā patlaban LPF veido 130 dažādas organizācijas. "Manuprāt, Pensionāru federācija ir spēks, ar ko Latvijā jārēķinās," piebilda jaunā LPF priekšsēdētāja.

Pēc viņas teiktā, šodien kongresā LPF atskatījās uz līdzšinējiem darbiem un iezīmēja jautājumus, kuri būtu jārisina tālāk. LPF priekšsēdētāja norādīja, ka patlaban tiks analizēts valdības rīcības plāna sociālais bloks, kā arī Saeimā ievēlēto partiju programmas, kā rezultātā taps LPF rīcības plāns.

Barča sacīja, ka šodien kongresā aicinājusi delegātus konstruktīvi stādāt, lai sasniegtu LPF galveno mērķi - uzlabot senioru dzīvi.

Kopumā Barča atbalsta līdz šim iecerētos pasākumus saistībā ar pensiju indeksācijas celšanu personām, kuras pensionējušās pēc 2012.gada, kā arī saskata nepieciešamību palielināt piemaksas par darba stāžu pensionāriem. Vienlaikus Barča neatbalsta pensiju indeksācijas attiecināšanu uz visiem pensionāriem, par ko viņa arī informējusi šodien LPF kongresā.

Jau ziņots, ka LPF turpmāk vadīs bijusī Saeimas deputāte Barča. Siliņš organizāciju vadījis sešus gadus, un nolēmis uz nākamo termiņu nekandidēt.

Kā liecina LETA arhīvs, kopš 2003.gada LPF vadīja Aina Verze, bet 2013.gadā viņas vietā tika ievēlēts Siliņš, kurš federāciju vadījis sešus gadus, arī 12.Saeimas sasaukuma laikā, kad viņš pildīja deputāta pienākumus.