foto: LETA
Par nepieskaitāmu atzīts vīrietis, kurš pie valdības nama ar āmuru sadauzīja automašīnas
Ministru kabineta ēka.
Politika
2019. gada 16. maijs, 16:44

Par nepieskaitāmu atzīts vīrietis, kurš pie valdības nama ar āmuru sadauzīja automašīnas

Jauns.lv / LETA

Ekspertīzē par nepieskaitāmu atzīts vīrietis, kurš martā pie valdības nama ar āmuru sadauzīja automašīnas un pretojās policistam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad martā Rīgā, Brīvības bulvārī 36, kāds vīrietis skaļi lamājoties ar līdz paņemto āmuru, piegāja pie Ministru kabineta uz ielas novietotām trīs automašīnām un vairākas reizes iesita pa spēkratu vējstikliem, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Kad Valsts policijas darbinieks centās pārtraukt vīrieša prettiesiskās darbības, vīrietis iepūta policistam acīs piparu gāzi.

Aizturēšanas brīdī pie vīrieša atrasti arī trīs naži.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis huligānismu izdarījis būdams nepieskaitāmības stāvoklī. Ņemot vērā minēto prokurors pieņēma lēmumu par krimināllietas nosūtīšanu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai.

Krimināllikumā teikts, ka personām, kas izdarījušas šajā likumā paredzētos nodarījumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām var noteikt vairākus medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus. Tie paredz ambulatora ārstēšanu medicīnas iestādē, ārstēšanu vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā un ārstēšanu specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi. Tāpat šādos gadījumos var personu nodot tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā.