foto: Rīgas dome
Rīgas domē viesojās Horvātijas pilsētas Dubrovnikas vicemēre
Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs tiekas ar Dubrovnikas vicemēri Jelka Tepsic.
Runā Rīga
2019. gada 15. maijs, 15:28

Rīgas domē viesojās Horvātijas pilsētas Dubrovnikas vicemēre

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Trešdien, 15. maijā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs tikās ar Horvātijas pilsētas Dubrovnikas vicemēri Jelku Tepsic (Jelka Tepšić).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja potenciālo sadarbību tūrisma attīstībā, ņemot vērā, ka starp abām pilsētām ir nodrošināti tiešie lidojumi. Tāpat tikšanās dalībnieki vienojās par sadarbību dažādu izglītības, kultūras, sporta un uzņēmējdarbības projektu īstenošanā un to veicināšanā.

Šodien Melngalvju namā notiks arī Dubrovnikas pilsētas kā tūrisma galamērķa prezentācija, kuras laikā būs iespēja ne tikai izzināt Adrijas jūras pilsētas sniegtos piedāvājumus, bet arī baudīt nacionālos ēdienus un dzērienus. Šogad pilsēta atzīmēs arī Rolanda (Orlando) statujas 600. gadadienu, tādējādi šie brīvības simbola svētki arī ir kā sadarbības saikne starp Dubrovniku un Rīgu.

Dubrovnika ir Horvātijas pilsēta, kas atrodas pie Adrijas jūras, un tās 21,35 kvadrātkilometrus apdzīvo apmēram 42 tūkstoši iedzīvotāju. Tā ir kļuvusi par vienu no ievērojamākajiem tūristu galamērķiem Vidusjūrā. Pilsētu uzskata par gleznaināko Dalmācijas piekrastes pilsētu un parasti dēvē par „Adrijas pērli”. Lai gan 1667. gadā zemestrīce pilsētu stipri bojāja, tai izdevās saglabāt skaistās gotikas, renesanses un baroka baznīcas, klosterus, pilis un strūklakas. Pilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.