Kultūra
2019. gada 14. maijs, 11:38

Muzeju naktī vilciena biļetes būs uz pusi lētākas

Jauns.lv / LETA

Muzeju naktī, 18.maijā no plkst.18 līdz pusnaktij, visām vienreizējām vilcienu biļetēm vilcienu maršrutos tiks piešķirta 50% atlaide, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

Braukšanas biļeti par puscenu Muzeju nakts vakarā varēs saņemt visās "Pasažieru vilciena" biļešu kasēs. Savukārt gadījumā, ja iegādes brīdī konkrētā kase ir slēgta, arī vilcienā pie konduktora kontroliera biļete pasažieriem tiks piedāvāta ar atlaidi. Turklāt jau pašreiz "Pasažieru vilciens" mājaslapā vai mobilajā lietotnē ir iespējams iegādāties e-biļeti. Vilcienu kustības sarakstā 18.maija vakara reisi, kuriem piešķirta atlaide, ir atzīmēti ar īpašu Muzeju nakts simbolu.

Muzeju nakts laikā gaidāmas dažādas aktivitātes, kas norisināsies arī vilcienā. Par godu Saulkrastu novada tūrisma sezonas atklāšanai vilcienā, kas no Rīgas uz Saulkrastiem izbrauc plkst.17.37, un vilcienā, kas no Skultes uz Rīgu izbrauc plkst.19.09, uzstāsies pūšamo instrumentu trio. Savukārt plkst.17.19 ceļā no Jelgavas uz Rīgu dosies īpašs Tīrkultūras vilciens. Tematiskajā vagonā pasažieri varēs sadziedāties kopā ar mūziķi un komiķi Kozmenu un piedalīties konkursos ar garšīgām balvām.

Cilvēki Rīgā apmeklē Muzeju nakts pasākumus 2018. gadā

gallery icon
115

Tāpat 18.maijā ir norīkots īpašs vilciens Rīga-Madona-Gulbene, kas no Rīgas stacijas aties plkst.8.03. Pilsētas viesiem būs iespēja nosvinēt Gulbenes novada tūrisma sezonas sākšanos ar ralliju, kas norisināsies, iepazīstot un atklājot jaunas tūrisma vietas autoceļa Madona-Cesvaine-Gulbene posma apkārtnē, kā arī piedalīties citās aktivitātēs. Plkst.18.37 vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu, un arī šajā vilcienā brauciena biļetei tiks piemērota 50% atlaide.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.