foto: LETA
Nogalinātā Bunkus ģimene lūdz vērtēt, vai Ķuzis nav maldinājis sabiedrību par lietas izmeklēšanas gaitu
Ķuzis pirms vairākiem mēnešiem medijos esot izteicies par lietas virzību, kas, ģimenes ieskatā, radījis iespaidu, ka lieta virzās uz drīzu kriminālvajāšanas sākšanu.
Sabiedrība
2019. gada 30. aprīlis, 19:18

Nogalinātā Bunkus ģimene lūdz vērtēt, vai Ķuzis nav maldinājis sabiedrību par lietas izmeklēšanas gaitu

Jauns.lv / LETA

Pērn 30.maijā nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene ir vērsusies pie iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV), lūdzot izvērtēt, vai Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis "nav apzināti maldinājis sabiedrību par lietas izmeklēšanas gaitu un, ja ir, tad vērtēt viņa atbilstību amatam", teikts administratora ģimenes izplatītajā paziņojumā medijiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojumā skaidrots, ka lūgums ministram pamatots ar to, ka Ķuzis pirms vairākiem mēnešiem medijos esot izteicies par lietas virzību, kas, ģimenes ieskatā, radījis iespaidu, ka lieta virzās uz drīzu kriminālvajāšanas sākšanu. Tomēr kopš šiem izteikumiem, viņuprāt, nav sekojusi nekāda cita informācija, kas liecinātu par būtisku izmeklēšanas virzību.

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

Attiecīgi ģimene lūdz Ģirģenu izvērtēt, vai Ķuzis "nav apzināti maldinājis sabiedrību par Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanas gaitu un, ja ir, tad vērtēt viņa atbilstību amatam".

Paziņojumā medijiem arī skaidrots, ka katru reizi, kad ģimene vērsusies pie VP, lūdzot informāciju par izmeklēšanas gaitu, tai ir atteikts, aizbildinoties ar "izmeklēšanas noslēpumu".

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

Atvadas no noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus

gallery icon
134

Jau ziņots, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts pērn 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Pie krematorijas nodedzis furgons, kas izmantots Bunkus noslepkavošanā

gallery icon
46

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

Pērn 4.decembrī Ķuzis LNT izteicās, ka Bunkus lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis.