foto: LETA
Siliņš pamet darbu Pensionāru federācijā; viņa vietā varētu nākt Aija Barča
Aija Barča.
2019. gada 29. aprīlis, 16:48

Siliņš pamet darbu Pensionāru federācijā; viņa vietā varētu nākt Aija Barča

Jauns.lv / LETA

Maija vidū plānots pārvēlēt Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) priekšsēdētāju, un kā potenciālos kandidātus šim amatam federācijas dalīborganizācijas min bijušos Saeimas deputātus Imantu Burvi un Aiju Barču (ZZS), informēja LPF priekšsēdētājs Andris Siliņš (ZZS).

Siliņš organizāciju vadījis sešus gadus, un nolēmis uz nākamo termiņu nekandidēt.

No viņa paustā izriet, ka Barča vēl nav devusi savu piekrišanu kandidēšanai. Tāpat nav izslēgts, ka līdz kongresam 18.maijā tiks pieteikts vēl kāds kandidāts, piebilda LPF priekšsēdētājs.

Viņš pauda, ka nākamajam LPF prezidentam vajadzētu būt pietiekoši kompetentam Latvijas pensionārus interesējošos jautājumos, kā arī reizē - būt reālistam. Vadot LPF, Siliņš sapratis, ka izmaiņu panākšanā tikai ar skaļiem vārdiem nepietiek.

LPF kārtējais kongress notiks 18.maijā plkst.11 Rīgā, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 21b. Kongresa darba kārtībā ir LPF valdes ziņojums par paveikto, kā arī federācijas priekšsēdētāja, viņa vietnieku un valdes vēlēšanas.

2003.gada LPF vadīja Aina Verze, bet 2013.gadā viņas vietā tika ievēlēts Siliņš, kurš federāciju vadījis sešus gadus, arī 12.Saeimas sasaukuma laikā, kad viņš pildīja deputāta pienākumus.