foto: LETA
VID piemērojis jaunu nodrošinājumu atpūtas preču tirgotājam "Gandrs"
"Gandrs" īpašnieks Askolds Kļaviņš.
Politika
2019. gada 26. aprīlis, 11:36

VID piemērojis jaunu nodrošinājumu atpūtas preču tirgotājam "Gandrs"

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis jaunu nodrošinājumu atpūtas preču tirgotājam SIA "Gandrs", kuram aizliegts reģistrēt, pārreģistrēt, pārjaunot vai grozīt komercķīlu, liecina "Lursoft" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde lēmumu pieņēmusi šī gada 18.aprīlī, bet 25.aprīlī tas ierakstīts komercreģistrā.

"Lursoft" izziņa liecina, ka "Gandrs" uz šī gada 7.martu bija izveidojies nodokļu parāds 4006 eiro apmērā. "Gandrs" īpašnieks Askolds Kļaviņš sacīja, ka nodokļu parāds ir nomaksāts.

Šis ir otrs "Gandrs" piemērotais nodrošinājums. Joprojām ir spēkā 2018.gada septembrī VID piemērotais aizliegums komercreģistrā ierakstīt aktīvās atpūtas preču tirgotāja SIA "Gandrs" reorganizāciju, likvidāciju, amatpersonu atsaukšanu un daļu īpašnieka izslēgšanu no dalībnieku reģistra, ja ar šādu pieteikumu komercreģistrā vēršas SIA "Gandrs" vai tās pārstāvis.

Jau ziņots, ka bijušajam Saeimas deputātam Kļaviņam, kurš ir vienīgais "Gandrs" īpašnieks, pērnā gada oktobrī Ģenerālprokuratūra saistībā ar nelikumīgu transporta kompensācijas iegūšanu piemēroja 120 stundas piespiedu darba un uzlika valsts budžetā atmaksāt gandrīz 10 000 eiro.

Lietu izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kurš to kriminālvajāšanai prokuratūrai nodeva septembrī. Kļaviņš pēc kompensāciju skandāla 13.septembrī nolika deputāta mandātu. Viņš 12.Saeimā bija ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības saraksta.

"Lursoft" informācija liecina, ka 2017.gadā "Gandrs" strādāja ar 3,844 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga trīs reizes un bija 54 867 eiro. Finanšu rezultāti par 2018.gadu nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 429 000 eiro.