foto: LETA
Bastejkalna virsotnē notikusi Lielās Talkas ietalkošana
Dziedātāja Agnese Rakovska (priekšplānā), blogeris Armands Jaunzem, Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme (no kreisās), dīdžejs Rūdolfs Budze, televīzijas raidījumu vadītāja Dagmāra Legante, koklētāja, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkne Līga Griķe, "Latvijas Mobilais telefons" Autosporta akadēmijas autosportists Artūrs Bondars un Lielās Talkas pārstāve Aiva Rozenberga piedalās Lielās Talkas ietalkošanas pasākumā Bastejkalnā.
Sabiedrība
2019. gada 25. aprīlis, 16:30

Bastejkalna virsotnē notikusi Lielās Talkas ietalkošana

Jauns.lv / LETA

Bastejkalnā šodien notika Lielajai talkai veltīts pasākums ar nosaukumu "Ideju talka", kurā organizatori stāstīja aktuālāko informāciju par nedēļas nogalē gaidāmo sabiedrisko akciju.

Pasākumā piedalījās Lielās talkas organizatoru komanda, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis, Dziedātāja Agnese Rakovska, televīzijas raidījumu vadītāja Dagmāra Legante, Rūdolfs Budze jeb "DJ Rudd", kā arī konkursa "Ineses Galantes talanti" dalībnieki.

foto: LETA
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis un Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme piedalās Lielās Talkas ietalkošanas pasākumā Bastejkalnā.

Šobrīd ir pieteiktas jau vairāk nekā 1200 sakopjamās vietas.

Šogad Lielā talka notiks sestdien, 27. aprīlī, un tajā cilvēki ne tikai tiek aicināti vākt atkritumus, bet iet vienu soli tālāk un atkritumus uzreiz arī šķirot.

"Domājot par Latvijas nākamajiem 100 gadiem, šogad vēlamies talkas tradīciju pacelt jaunā kvalitātē, galvenokārt akcentējot sabiedrības izglītošanu, kā arī informēšanu par pasaules norisēm vides jomā, jo Latvija nevar dzīvot atrauti no visas pasaules. Vēl jo vairāk - mēs esam viena no tām pasaules valstīm, kas vides sakopšanas jomā var radīt piemēru citām pasaules valstīm," aicināja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Desmit gadu garumā Lielajā talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, un talkojuši latvieši ir arī citās pasaules valstīs. Atkritumu daudzums ir vairāk nekā par pusi samazinājies, salīdzinot ar 2008. gadu; 2018. gada talkās jau bija samazinājies uz pusi, salīdzinot ar 2017. gadu.

Cilvēki sakopj savu zemi - visā valstī noris Lielā talka 2018

gallery icon
63

Daudzviet pašvaldību teritorijās vairs nav atrodami atkritumi, tāpēc talkas vietās tiek organizētas apkārtnes labiekārtošanas un koku stādīšanas talkas. Treija norādīja, ka šie fakti ir apliecinājums tam, ka Lielā talka ir konsekventi virzījusies izvēlētā mērķa - tīras un zaļas valsts virzienā.