foto: LETA
Nacionālais teātris Šanhajas festivālā izrādīs iestudējumus "Antigone" un "Kaija"
Režisors Elmārs Seņkovs.
Kultūra
2019. gada 24. aprīlis, 23:24

Nacionālais teātris Šanhajas festivālā izrādīs iestudējumus "Antigone" un "Kaija"

Jauns.lv / LETA

Šanhajā no 5.maija līdz 23.maijam norisināsies starptautiskais teātra festivāls "Modern Drama Valley", kurā tiks izrādīti Latvijas Nacionālā teātra režisora Elmāra Seņkova iestudējumi "Antigone" un "Kaija", informēja Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Nacionālā teātra pārstāve skaidroja, ka izrādes tiks uzvestas pēc festivāla organizatoru ielūguma. Tās tiks izrādītas divas reizes attiecīgi 700 un 300 skatītāju lielām auditorijām. Rimšēviča norādīja, ka interese par Latvijas izrādēm Ķīnā ir liela un biļetes uz izrādēm jau ir izpārdotas.

"Modern Drama Valley" ir viens no vadošajiem teātra festivāliem Ķīnā. Tā ir Ķīnas valdības, Šanhajas mediju grupas un Šanhajas teātra akadēmijas atbalstīta mākslas un teātra platforma.

"Protams, man ir milzīgs prieks un lepnums, ka tieši Nacionālais teātris, neskatoties uz dažādo kultūru atšķirībām, ir spējis atrast kopīgu valodu ar Šanhajas teātra festivāla veidotājiem. Pirmo reizi kāds no Latvijas profesionālajiem teātriem viesosies Ķīnā un Nacionālais teātris to darīs uzreiz ar divām izrādēm. Ceru, ka šī viesošanās pavērs jaunas sadarbības iespējas un bagātinās gan Ķīnas, gan Latvijas kultūras notikumus," pauda Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba.

Nacionālā teātra piedalīšanos festivālā finansiāli atbalsta Kultūras ministrija un nodibinājums "Live Riga".