foto: LETA
10 cilvēki vēlas Daugavpils domes izpilddirektora darbu
Atkārtotā konkursā uz Daugavpils izpilddirektora amatu saņemti desmit pieteikumi.
Novadu ziņas
2019. gada 14. aprīlis, 16:32

10 cilvēki vēlas Daugavpils domes izpilddirektora darbu

Jauns.lv / LETA

Daugavpils pašvaldības atkārtoti izsludinātajā konkursā uz izpilddirektora amatu saņemti desmit pretendentu pieteikumi, šonedēļ preses konferencē paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Plānots, ka nākamajā nedēļā amata konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus, izvēloties kandidātus, kas tiks aicināti piedalīties konkursa otrajā kārtā. Tajā paredzētas intervijas ar kandidātiem.

Prelatovs informēja, ka kopš novembra, kad domē nav izpilddirektora un iecelts pienākumu izpildītājs, pašvaldība ieekonomējusi vairāk nekā 10 000 eiro. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašvaldība strādā normālā režīmā, jo pienākumus sadalīti starp viņu un pienākumu izpildītāju Tatjanu Dubinu.

Kā ziņots, Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Inga Goldberga (S) tika ievēlēta 13.Saeimā. Vakantajam amatam tika izsludināts konkurss, kurā saņemti četri pieteikumi.

Vēlāk domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), kurš vairākus mēnešus pildīja domes vadītāja pienākumus, paziņoja, ka apstiprināt amatā izpilddirektoru, kad "politiska situācija nav stabila" un pilsēta ir bez mēra, nav lietderīgi. Tika prognozēts, ka izpilddirektors amatā, visticamāk, tiks iecelts tikai pēc tam, kad būs zināma domes jaunā vadība.

Janvāra vidū par domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Elksniņš (S), un vēlāk pašvaldība izsludinājusi jaunu konkursu uz izpilddirektora amatu.