foto: No personīgā arhīva
Una Oļševska meklē savu nekad nesatikto pirms 50 gadiem dzimušo māsu Diti
Una Olševska meklē māsu Diti. Meitenes vēl mazotnē viena no otras tika nošķirtas bērnunamā.
Sabiedrība
2019. gada 4. aprīlis, 04:44

Una Oļševska meklē savu nekad nesatikto pirms 50 gadiem dzimušo māsu Diti

Jauns.lv

Una Oļševska meklē savu vecāko māsu Diti, kura dzimusi pirms 50 gadiem un par kuras likteni viņai nekas nav zināms. Meitenes jau mazotnē bija nošķirtas no mātes, nokļuvušas bērnunamā, no kura viņas tika adoptētas. Meitu mātei tika atņemtas vecāka tiesības uz piecām meitām, jo viņa pārāk aizrāvusies ar alkoholu. Trīs no māsām jau ir atradušās.

Pati Una gan Jauns.lv neatklāja, vai viņa agrā bērnībā ir satikusi savu vecāko māsu. Tomēr pēc jau zināmiem faktiem var secināt, ka māsas nav redzējušās. Jo Una dzimusi 1978. gada, bet Dite 1969. gadā. Pati Una saka, ka viņa par Dites gaitām neko nezina kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.

Una Jauns.lv pastāstīja:  „Mani mazu adoptēja. Pagājušajā gadā es uzzināju, ka man ir vēl četras māsas. Divas māsas pērn es atradu. Tagad meklēju vēl vienu māsu. Esmu izdarījusi visu iespējamo, lai likumīgi meklētu, bet viss apstājās pie personu datu aizsardzības likuma. Tāpēc nolēmu lūgt palīdzību publiski.

Mana māsa Dite Olševska ir dzimusi 1969. gada 25. martā Rīgā. Viņa ir viena no piecām māsām un viņas bioloģisko māti sauca Aija Olševska. Divu vai trīs gadu vecumā Dite mātei tika atņemta un nokļuva bērnunamā, iespējams, Rīgā. Dites tēvs bija ēģiptietis, par ko liecina viņas tumšās acis un tumšie mati, kā arī tumšāka ādas krāsa, Zinu, ka Dite bērnībā izkrita no šūpolēm un no kritiena ieguva rētu kaut kur uz sejas. Iespējams, šī rēta ir vēl šodien. Ļoti iespējams, ka Dite bija adoptēta pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados un viņas identitāte ir mainīta, tai skaitā arī tautība.

Ļoti ceru, ka ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību mēs, visas māsas, beidzot, būtu atkal kopā. Ja jūs atpazīstat šo sejiņu bildē, vai arī jums ir jebkāda informācija par Diti Olševsku, lūdzu, raksties man uz e-pastu: unaolsevska78@gmail.com jeb Draugiem.lv vai Facebook".

Par savu un māsu likteni Una teica: „Mēs bijām piecas māsas. Visas tika atņemtas mātei par dzeršanu un nodotas bērnunamā. Es ar māsu, kuru atradu pagājušā gadā, biju vienā bērnunamā, bet pārejās nezinu, kuros bērnu namos bija.
Visas tikām viena no otras nošķirtas, jo katru adoptēja cita ģimene. Ir viena māsa, par kuru es vēl neesmu sagatavojusi aprakstu, jo ļoti maz ko zinu un man nav nevienas bildes, tāpēc viņu meklēšu vēlāk. Pašlaik mēģinu iegūt pēc iespējas vairāk informāciju. Ar to māsu, kuru atradu pagājušajā gadā, mums ir viens tēvs, bet pārejām ir citi tēvi.