foto: Ieva Leiniša/LETA, Edijs Pālens/LETA
Kaimiņš: Uzvaras pieminekli nevajag spridzināt, bet gan pārveidot par okupācijas atceres memoriālu
Kaimiņš norāda, ka daļai latviešu ir pārspīlēta tieksme šo vietu iznīdēt, kas ir saprotami, ņemot vērā ģimenē, dzimtā, kaimiņos un tautā piedzīvotās represijas un sāpes.
Sabiedrība
2019. gada 2. aprīlis, 14:29

Kaimiņš: Uzvaras pieminekli nevajag spridzināt, bet gan pārveidot par okupācijas atceres memoriālu

Jauns.lv

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ierosināja pārveidot Uzvaras pieminekli par Latviešu tautas okupācijas atceres memoriālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Uzvaras pieminekļa "spridzināšanas", "demontāžas" un citas taktikas tikai veicinās krievu tautības iedzīvotāju naidu pret valsti. Latvijas drošības jautājuma kontekstā ir jāmeklē citi risinājumi, un es ierosinu, ka šo visu padomju arhitektūras mantojumu kopā ar labākajiem valsts arhitektiem pārveidot par Latviešu tautas okupācijas atceres memoriālu - vietu, kas vienos latviešus, bet vienlaikus arī cienīs padomju arhitektūras mantojumu, lai arī kāds tas būtu," ierosina Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Viņš norāda, ka daļai latviešu ir pārspīlēta tieksme šo vietu iznīdēt, kas ir saprotami, ņemot vērā ģimenē, dzimtā, kaimiņos un tautā piedzīvotās represijas un sāpes. Tāpēc daudz racionālāks risinājums būtu šo vietu pārveidot par latviešu tautas piemiņas memoriālu par godu karavīriem un iedzīvotājiem, kas krita cīņās par Latvijas brīvību un cieta no padomju okupācijas represijām.

Artuss Kaimiņš sākotnēji plāno šo ideju pārrunāt partijas "KPV LV" frakcijā un tālāk jau virzīt kā priekšlikumu Saeimā un diskutēt sabiedrībā.

Kā ziņots, portālā "Manabalss.lv" vairāk nekā 10 000 cilvēku ar savu parakstu atbalstīja iniciatīvu par Uzvaras pieminekļa demontāžu.