foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Dramatiskajai situācijai Ogrē laimīgas beigas: kaķis nocelts no augstās priedes, kurā bija uzrausies
Saskaņā ar klātesošajiem, kaķis kokā bija pavadījis piecas dienas.
Novadu ziņas
2019. gada 2. aprīlis, 11:52

Dramatiskajai situācijai Ogrē laimīgas beigas: kaķis nocelts no augstās priedes, kurā bija uzrausies

Jauns.lv

Nedēļas sākumā kaķu mīļotāji portālā “Facebook” satraukti ziņoja par situāciju Ogrē. Tur, kādas privātmājas pagalmā, peļu junkurs bija pamanījies uzrausties milzu priedes pašā galotnē un sēdēja tur jau piekto dienu.

  1. “Ogre atsaucieties! Kaķis uzrāpies priedē un sēž tur jau piekto dienu. Bija glābēji, taču nespēja nocelt. Ir alpīnisti, kuri apgalvo, ka spēs to izdarīt, taču privātīpašuma saimniece nelaiž – baidās, ka cilvēks varētu nokrist,” vēstīja ieraksts kaķu tēmām atvēlētā “Facebook” grupā.

Ar palīgā saucienu dažu dienu laikā bija dalījušies vairāk nekā 600 portāla lietotāji. Komentāros cilvēki dalījās ar ieteikumiem, kā minci varētu glābt, kā arī sūtīja svētības. “Dievs, palīdzi!” rakstīja kāda sieviete.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Mincis bija apmeties uz palikšanu privātmājas pagalmā augošas priedes pašā galotnē.

Kaķis beidzot nocelts pirmdienas vakarā

Jauns.lv cītīgi sekoja līdzi kaķa glābšanas darbiem portālā “Facebook” un, kā zināms, mincis tika veiksmīgi nocelts no koka pirmdienas pašā vakarā.

To, saskaņā ar aculieciniekiem, kuri par notikušo visus kaķu mīļotājus informēja “Facebook”, paveica kāds vīrietis vārdā Guntars, kurš uzrausās augstajā priedē ar speciāla ekipējuma palīdzību.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Kaķa glābējs raušas kokā.

Sākotnēji kaķis izrīkojies gluži tāpat kā ar VUGD glābējiem – ieraugot glābēju, uzrausies vēl augstāk koka galotnē. Taču pēcāk to izdevies satvert un nocelt.

Pavisam drīz “Facebook” diskusijās parādījušās bildes ar kaķi krātiņā. Komentāros apgalvots, ka dzīvnieks tiks nogādāts patversmē.

Ik gadu palīdz vairāk nekā 800 dzīvniekiem

VUGD Jauns.lv informēja, ka glābēji ik gadu palīdz vairāk nekā 800 bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem (visbiežāk nelaimēs nokļūst tieši kaķi un gandrīz puses no dzīvnieku glābšanas darbiem ir saistīti tieši ar kaķiem), bet ne visos gadījumos, steidzoties palīgā nelaimē nokļuvušam dzīvniekam, šo palīdzību arī izdodas un ir iespējams sniegt, jo, piemēram, gadās, ka, piemēram, kaķis uzrāpjas tik augstu kokā, ka glābēji netiek dzīvniekam klāt.

Šādos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji var tikai ieteikt dzīvnieku saimniekiem gaidīt un ļaut dzīvniekam pašam nokāpt no koka.