foto: LETA
"Rīgas satiksme" nosūtījusi Saeimai audita ziņojumu
SIA "Rīgas Satiksme" administratīvā ēka Vestienas ielā.
Sabiedrība
2019. gada 1. aprīlis, 11:58

"Rīgas satiksme" nosūtījusi Saeimai audita ziņojumu

LETA

"Rīgas satiksme" šodien ir nosūtījusi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātiem auditorkompānijas "Ernst&Young Baltic" (EY) ziņojumu par uzņēmuma darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēstulē Saeimas komisijai "Rīgas satiksme" vērš uzmanību, ka audita ziņojumi pēc sava satura un būtības ir paredzēti kapitālsabiedrībai un tās īpašniekam operatīvo lēmumu pieņemšanai, jo tajā ir iekļauta komercnoslēpumu saturoša informācija, kā arī fizisko personu dati,  informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

"Rīgas satiksmes" ieskatā tikai tas, ka tā ir pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība, jebkura informācija par šīs kapitālsabiedrības darbu nekļūst vispārpieejama un publiska, akcentē Zaķis. Taču, ņemot vērā Saeimas komisijas vēstulē norādīto par komercnoslēpuma pieejamību šai komisijai, "Rīgas satiksme" nosūtījusi ziņojumus, vienlaicīgi aizklājot fizisko personu datus.

Iepriekš Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija atkārtoti prasīja Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) iesniegt EY ziņojumu par "Rīgas satiksmes" darbību.

Komisija dokumentu prasīja iesniegt līdz 1.aprīlim plkst.10 un ziņojuma nesaņemšanas gadījumā komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) bija iecerējis rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas politiķa ieskatā nodrošinātu piekļuvi audita ziņojumam.

Jau vēstīts, ka auditorkompānija EY sagatavojusi ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē". Auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.