foto: LETA
Jaunievēlētais Rīgas otrais vicemērs Baraņņiks skaidrā naudā glabājot teju 50 tūkstošus eiro
Vadims Baraņņiks.
Politika
2019. gada 29. marts, 15:04

Jaunievēlētais Rīgas otrais vicemērs Baraņņiks skaidrā naudā glabājot teju 50 tūkstošus eiro

Jauns.lv

Rīgas domes deputāti piektdien ārkārtas sēdē par otro vicemēru ievēlēja partijas "Saskaņa" deputātu Vadimu Baraņņiku. Viņš bija vienīgais izvirzītais kandidāts šim amatam un viņu izvirzīja pilsētas mērs Nils Ušakovs (S). Baraņņika amatpersona deklarācija par 2017.gadu liecina - skaidrā naudā viņam izdevies uzkrāt 46 987 eiro.

Vadims Baraņņiks pasaulē nācis 1972. gada 25. decembrī, mācījies Rīgas 82. vidusskolā, pēc tam studējis tiesību zinātnes Latvijas Universitātē. Strādājis par juristu SIA "Baltijas Mediju Alianse", bijis telekompānijas "Pirmais Baltijas kanāls" Juridiskās nodaļas vadītājs. Šajā pašā telekompānijā pirms politiķa karjeras par ziņu nodaļas galveno redaktoru strādāja pašreizējais galvaspilsētas mērs Ušakovs.

Rīgas domē Baraņņiks ir kopš 2009. gada vasaras, bijis SIA Rīgas satiksme valdē, bijis Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs. Janvāra vidū no šā amata aizgāja – toreiz tika skaidrots, ka viņš nolēmis pāriet no komitejas vadītāja amata uz "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājas vietnieka amatu.

Vadima Baraņņika amatpersonas deklarācija atklāj – gadu laikā viņš ticis pie teju 47 000 eiro uzkrājumiem skaidrā naudā, bankās glabā vēl gandrīz 20 000 eiro. Viņa īpašumā ir 1999. gada automašīna "Mazda 626", valdījumā – 2005. gada izlaiduma BMW 530, kas, kā vēsta deklarācija, 2009. gada martā nozagta.

Baraņņikam, kura laulātā draudzene ir Ilana, īpašumā ir dzīvoklis Mārupes novadā, kopīpašumā – zeme Mārupē. Parādu politiķim nav, izsniedzis viņš ir divus aizdevumus – 10 000 eiro un 3364,47 eiro. Lielākos ienākumus Baraņņiks gūst no Rīgas Brīvostas pārvaldes, kur ir valdes loceklis. Gadā viņam par to algā izmaksāti 45 500 eiro. Par darbu Rīgas domē Vadims saņēmis 34 000 eiro.

Jau vēstīts, ka tagad Rīgā ir divi vicemēri - Baraņņiks un Oļegs Burovs (GKR). Pirms apstiprināšanas atbildot uz deputātu jautājumiem, Baraņņiks solīja, ka viņa birojs nebūs liels - līdz četriem, pieciem cilvēkiem.

Uzrunā kolēģiem Baraņņiks norādīja, ka ir domes deputāts jau no 2009.gada un ilgus gadus vadījis arī Satiksmes un transporta komiteju. Viņš pauda, ka šajā laikā izdarīts ir daudz, lai gan nav iztikts arī bez pārmetumiem no opozīcijas un iedzīvotājiem. "Teikt, ka es viens pats esmu izdarījis ko izcilu, nevar, jo visus šos gadus koalīcijas esam strādājuši kā vienota komanda," viņš sacīja.

Kā vēstīts, Baraņņika iztaujāšana ilga teju trīs stundas. Jautājumus uzdeva tikai opozīcijas pārstāvji, galvenokārt cenšoties noskaidrot viņa plānus vicemēra amatā.

Sēdes laikā neiztrūka arī neapmierinātība ar sniegtajām atbildēm. Šī iemesla dēļ pēc pārtraukuma tajā neatgriezās Nacionālās apvienības frakcijas deputāti.