foto: LETA
Deputāti vērtēs pieprasījumu Nemiro par "izvairīšanos sniegt informāciju" saistībā ar OIK atcelšanas lēmuma izpildi
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.
Politika
2019. gada 28. marts, 11:39

Deputāti vērtēs pieprasījumu Nemiro par "izvairīšanos sniegt informāciju" saistībā ar OIK atcelšanas lēmuma izpildi

Jauns.lv / LETA

Saeima šodien nodeva skatīšanai atbildīgajā komisijā pieprasījumu ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) par izvairīšanos sniegt informāciju saistībā ar parlamenta 2019.gada 10.janvāra lēmuma "Par obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu" izpildi.

Pieprasījumu iesnieguši partijas "Saskaņa" deputāti Ivars Zariņš, Jānis Krišāns, Valērijs Agešins, Jānis Ādamsons, Jānis Tutins, Inga Goldberga, Edgars Kucins, Vladimirs Nikonovs, Boriss Cilevičs un Ivans Klementjevs.

Politiķi norāda, ka Ekonomikas ministrija (EM) Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai neesot iesniegti dokumenti šajā jautājumā un prasa skaidrot, vai tas ir saistīts ar EM nespēju sagatavot šo informāciju vai nevēlēšanos pildīt Saeimas nolemto.

Deputāti cita starpā vaicā, kādēļ ministrijai, kura jau vairākus gadus pārrauga un īsteno šo subsidētās elektroenerģijas atbalsta shēmu, bija nepieciešami gandrīz trīs mēneši, lai saprastu, ka tā nespēj izpildīt Saeimas uzdoto uzdevumu.

Kā ziņots, Nemiro ir paziņojis, ka svarīgāk par OIK atcelšanu ir samazināt elektrības rēķinus. Saeima iepriekš uzdeva EM piedāvāt iespējas atcelt OIK no šā gada 31.marta, tomēr, pamatojoties uz ministrijas sniegto informāciju, ka OIK straujai atcelšanai būs smagas ekonomiskās sekas, valdība lēma nevirzīt priekšlikumu par OIK atcelšanu Saeimas noteiktajā termiņā. Valdība par attiecīgo lēmumu informēs Saeimas Tautsaimniecības komisiju, kurai tiks iesniegts EM sagatavotais informatīvais ziņojums.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pašlaik neprognozē, kad tieši varētu tikt likvidēta OIK. Intervijā telekanālam LNT Kariņš solīja, ka OIK tiks likvidēta, taču viņš neprognozē, kad tas varētu notikt. Pašlaik skaidrs esot tikai tas, ka EM divu mēnešu laikā jāpiedāvā risinājums OIK likvidēšanai, bet tālākā rīcība būšot atkarīga no šī ziņojuma.