foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
"Ej dir*t!" - saniknots latviešu aktieris TV tiešraidē trijās valodās “pasūta” Mamikinu
Pacietību Andris Lielais zaudēja mirklī, kad Mamikins norādīja uz to, ka aktieris jau gadiem pelna un dzīvo Krievijā. To Lielajam pret Latviju un rietumiem vērstos Krievijas TV šovos, nicinot ir atgādinājuši jau iepriekš.
Sabiedrība
2019. gada 26. marts, 06:16

"Ej dir*t!" - saniknots latviešu aktieris TV tiešraidē trijās valodās “pasūta” Mamikinu

Jauns.lv

Īpaši skarba frāze aizvadītajā nedēļas nogalē TV šovā pasprukusi ar savu nostāju un cīņassparu slavenajam aktierim Andrim Lielajam. Krievijas politisko šovu zvaigzne, kurš valstī kļuvis bēdīgi slavens kā sīvs Latvijas aizstāvis, šoreiz asi vērsās pret pašmāju politiķi Andreju Mamikinu.

TV skatītāji Maskavā dzīvojošā aktiera Andra Lielā un bijušā “Saskaņas” politiķa Andreja Mamikina verbālo cīniņu varēja vērot svētdien, Krievijas propagandas piesātinātā TV kanāla “Rossija 1” tiešajā ēterā.

Raidījumā “Vakars ar Vladimiru Solovjovu”, kuru vada plaši pazīstamais Kremļa aizstāvis un profesionāls propagandists Vladimirs Solovjovs (nejaukt ar 19. gadsimta krievu filozofu, dzejnieku, Fjodora Dostojevska draugu), Mamikins izteicies par to, ka Lielais jau gadiem pelna naudu un dzīvo Krievijā.

Latviešu aktieris pretī atcirtis, ka politiķis esot pilnīgs idiots un provokators, kā arī skaidrojis, ka šeit mītot viņa ģimene.

Lai gādātu, ka Mamikins tiešām saprot Lielā nostāju, aktieris nobeidza savu atbildi ar aicinājumiem angļu un latviešu mēlē: “Shut up, shut down, ej dir*t!”

Jaunākais “Svētdienas vakars ar Vladimiru Solovjovu” raidījums - video:

Nodēvēts par lielāko Krievijas ienaidnieku

Andris Lielais, kam ir gan Latvijas, gan Krievijas pilsonība, samērā bieži viesojas šāda veida raidījumos, kur tiek iesaistīts diskusijās par dažādiem notikumiem.

Šī gada janvārī kādā no Solovjova raidījumiem tika runāts gan par izsūtīšanām, gan Čekas arhīvu atvēršanu, gan situāciju Ukrainā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Latviešu aktieris Andris Lielais aci pret aci ar slaveno Kremļa propagandistu Vladimiru Solovjovu.

Lielais vairākas reizes pauda viedokli, ka atklāti jārunā par visu režīmu pastrādātajiem noziegumiem, taču ar laiku, aktierim un producentam cītīgi aizstāvoties no raidījuma vadītāja uzbrukumiem, šovs pārvērtās par tādu kā kliegšanas sacensību, kurās uzvarētāju noskaidrot bija itin grūti.

“Jums brīvību iedeva – jūs to ar ieročiem rokās neizcīnījāt!” bauroja Vladimirs Solovjovs. Īpašu raidījuma vadītāja nicinājumu izpelnījās fakts, ka Lielajam ir dubultpilsonība.

“Nododiet vienu pasi – vai nu jūs tur kļūstat par nepilsoni, vai atdodiet Krievijas pasi!” studijas aplausu pavadīts, sauca Solovjovs. Lielais gan turējās pretī: “Es esmu par tādu Krieviju, ko mīlu un zinu.” “Oi, oi, oi,” izsmejoši atbildēja Solovjovs, “tādas Krievijas nav!”

Pēcāk interneta telpā un Krievijas portālos Lielais tika apsūdzēts bez mitas – viņa izteikumi citēti, izrauti no konteksta. “Skandāls pie Solovjova! Raidījuma vadītājs viesī izsauc histēriju!” tā internetā pieteikta šī pārraide. Pēcāk Andris Lielais izpelnījies teju vai lielākā Krievijas ienaidnieka titulu.