Mācītājs Cālītis: "Nevajadzētu dzīvot pēc principa - vairot mantu un naudu"
Titulu "Eiropas Gada cilvēks Latvijā" ieguvušais Juris Cālītis atgādināja, ka katrs pats ir atbildīgs par savu darbu un kompetenci, un nav jāmeklē vainīgie, piemēram, starp politiķiem.
Viedokļi
2016. gada 19. janvāris, 22:26

Mācītājs Cālītis: "Nevajadzētu dzīvot pēc principa - vairot mantu un naudu"

Jauns.lv

Vairs nav tādi apstākļi, lai cilvēki varētu dzīvot pēc principa vairot mantu un naudu, celt algas un dzīvot uz nebēdu kaut kādai gaišākai nākotnei, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1" pauda titula "Eiropas cilvēks Latvijā" saņēmējs "Zvannieku mājas" dibinātājs un vadītājs Juris Cālītis.

"Ir jādara kas cits," uzsvēra Cālītis, minot, ka iepriekš aprakstītā situācija uz citām zemēm ir "paņēmusi" tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju.

"Mūs vēl ir laiks šajā mazformāta pasaulē, skaistajā Latvijā, paskatīties, vai mēs negribam meklēt, atrast un darboties pēc citiem parametriem," teica Cālītis, paskaidrojot, ka tā būtu situācija, kurā katrs sāk domāt par to, ka viņa dzīve un vieta ir nozīmīga, un tā tiek aizpildīta ar labāko iespējamo. Tāpat šajā situācijā katrs saprastu, ka tikai viņš ir atbildīgs par savu darbu un kompetenci, un nav jāmeklē vainīgie, piemēram, starp politiķiem.

Jau ziņots, ka Cālītis ir ieguvis šā gada titulu "Eiropas cilvēks Latvijā". Tituls Latvijā tiek piešķirts jau 18 gadus. Titulu saņem cilvēks, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanā Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanā Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē Eiropas kustība Latvijā.

Kopumā šogad tika saņemti pieteikumi par 29 personām, to vidū bija dziedātāja Aminata, mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, bijusī Latvijas vēstniece Eiropas Savienībā Ilze Juhansone, operdziedātāja Inese Galante, literatūras skolotāja un dzejniece Iveta Ratinīka, kā arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

LETA/ Foto: Ieva Čīka/LETA