Kultūra
2019. gada 20. marts, 23:27

Būs iespēja par velti baudīt kori "Kamēr..." Vecajā Ģertrūdes baznīcā

Jauns.lv / LETA

Rīgas Vecās Sv.Ģertrūdes baznīcas 150.jubilejas gada svinību laikā jauniešu koris "Kamēr..." 30.martā plkst.18 klausītājiem piedāvās koncertprogrammu ar latviešu un franču romantisma klasiķu, kā arī mūsdienu komponistu kordziesmām, informēja pasākuma organizatori.

Koncertam nosaukumu devis viens no tā skaņdarbiem - Kamila Sensāna "Calme des nuits" jeb "Nakts klusumā", kas labi raksturo visa koncerta emocionāli jūtīgo atmosfēru, skaidro kora direktore Madara Ambrēna. Koris tā mākslinieciskā vadītāja Aivja Gretera un diriģenta Patrika Stepes vadībā atskaņos latviešu klasiķu Jāņa Kalniņa un Jāņa Ivanova gaišās mīlestības caurvītos skaņdarbus, pasaulē plaši zināmo komponistu Pētera Vaska un Ērika Ešenvalda opusus, kā arī laikmetīgās mūzikas skaņraža Andra Dzenīša mūziku.

"Latviešu "a cappella" kormūzikas pērles mīsies un jaunus, interesantus iespaidus līdzāsnostatījumā radīs kopā ar Sensāna, Kloda Debisī, Morisa Ravēla, Šarla Guno, kā arī Olivera Mesiāna skaņdarbiem," norāda organizatori.

Koncerts "Nakts klusumā" ir viens no pasākumu cikla Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas 150 gadu jubilejas notikumiem, kas risinās no marta līdz jūnijam kopumā 150 dienu garumā un tiek īstenots ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijai - 100" atbalstu.

Ieeja koncertā  - bez maksas, par brīvprātīgiem ziedojumiem.