foto: Zane Bitere/LETA
Iegādāta jau miljonā vilciena e-biļete
Vilciens.
Sabiedrība
2019. gada 18. marts, 14:06

Iegādāta jau miljonā vilciena e-biļete

Karlīna Timofejeva

Pasažieri arvien aktīvāk izmanto iespēju vilciena biļeti iegādāties attālināti, un februāra beigās AS „Pasažieru vilciens” e-biļešu tirdzniecības sistēma ir reģistrējusi jau miljono pirkumu, portālu Jauns.lv informēja "Pasažieru vilcienā".

Iespēju braukšanas biļeti iegādāties attālināti mūsu pasažieri izmanto arvien biežāk, un elektroniski iegādāto biļešu skaita pieaugums ir ievērojams. Ja 2017. gadā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā tika iegādāti 2.48% no kopējā biļešu skaita, tad 2018. gadā e-biļetes iegādājās jau 5.11% mūsu pasažieru. Savukārt 2019. gada februārī tika pārdoti 7.32% elektronisko biļešu. Kopumā ik mēnesi tiek nopirkti aptuveni 55 tūkstoši vilciena e-biļešu.

Vienreizējo un bagāžas e-biļešu iegāde “Pasažieru vilciena” mājaslapā ir iespējama kopš 2016. gada septembra, savukārt mobilo ierīču lietotnēs e-biļetes ir nopērkamas no 2016. gada novembra.

Atgādinām, ka e-biļetes cena ir tāda pati kā biļetei kasē, to iegādāties ir ļoti ātri un viegli, un brauciena laikā to ir ērti uzrādīt konduktoram kontrolierim. Tādēļ aicinām vilcienu pasažierus ietaupīt savu laiku, pirms brauciena iegādājoties vilciena e-biļeti internetā vai mobilajā lietotnē!

Pasažieris, kurš ir iegādājies miljono e-biļeti, braucis no Vagonu parka līdz Jaunogrei. Tā kā pagaidām šis pasažieris vēl mums nav atbildējis, aicinām viņu atsaukties, lai saņemtu pārsteiguma balvu no “Pasažieru vilciena”!