foto: LETA
"Rīgas satiksmes" krimināllietā iesaistītais Krjačeks atstājis "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētāja amatu
SIA "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Aleksandrs Krjačeks.
Sabiedrība
2019. gada 15. marts, 14:17

"Rīgas satiksmes" krimināllietā iesaistītais Krjačeks atstājis "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētāja amatu

LETA

SIA "Alkom-Trans" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Aleksandrs Krjačeks, kurš ir aizdomās turētais krimināllietā par Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" iepirkumiem, liecina "Lursoft" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Alkom-Trans" nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, kā arī tas ir "Iveco Bus" oficiālais dīleris Latvijā. Krjačeks bija viens no "Alkom-Trans" līdzdibinātājiem 1992.gadā, un viņš darbojies arī uzņēmuma vadībā, ieņemot ģenerāldirektora, direktora un prezidenta amatus, bet kopš 2004.gada viņš bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas "Alkom-Trans" valdē ierakstītas komercreģistrā trešdien, 13.martā, un tagad tajā turpina darboties tikai viens valdes loceklis - Sergejs Ecins.

"Lursoft" dati liecina, ka Krjačeks kopš 2019.gada 27.februāra vairs nav arī "Alkom-Trans" dalībnieks. Līdz šim viņš bija 60% uzņēmuma pamatkapitāla daļu īpašnieks, savukārt Ecinam piederēja 40% kapitāldaļu. Tagad uzņēmuma vienīgais īpašnieks un patiesā labuma guvējs ir Ecins. Attiecīgās izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 5.martā.

Krjačeks joprojām ir valdes loceklis trijos uzņēmumos, viņam pilnībā pieder uzņēmumi SIA "Alkom-Serviss", SIA "Uzvaras projekts" un SIA "Darba vieta", kā arī viņam pieder 40% uzņēmuma SIA "Ekosēta" kapitāldaļu. Viņš ir reģistrēts kā patiesā labuma guvējs uzņēmumam SIA "Tram Serviss", kura tiešais īpašnieks ir "Alkom-Serviss".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2018.gada novembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksme" iepirkumiem - par zemās grīdas tramvaju iegādi, par trolejbusu iegādi un par autobusu piegādi.

Krjačekam piederošais "Alkom Serviss" kopā ar Polijas uzņēmumu "Solaris Bus&Coach" figurē 60 miljonu eiro vērtajā iepirkumā, kuru "Rīgas satiksme" 2016.gadā noslēdza ar vairākiem uzņēmumiem par tiesībām piegādāt transportlīdzekļu rezerves daļas.