foto: LETA
Ielaistu parādu dēļ pārdod dedzīgā antinacista Josifa Korena namu Jūrmalā
"Latvijas Antinacistiskās komitejas" pārstāvis Josifs Korens.
Sabiedrība
2019. gada 12. marts, 06:11

Ielaistu parādu dēļ pārdod dedzīgā antinacista Josifa Korena namu Jūrmalā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Tiesu izpildītājs Andris Spore atklātā izsolē par parādiem pārdod prokrieviskā aktīvista, dedzīgākā Latvijas antifašista Josifa Korena vasarnīcu Jaundubultos, Dubultu prospektā 56C. Cik lielos parādos un par ko Korens iekūlies gan netiek atklāts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Tiesu administrācijas elektronisko izsoļu lapa
Jūrmalā par parādiem tiek pārdota prokrieviskā aktīvista, antifašista Josifa Korena vasarnīca atpūtnieku iekārotajā Dubultu prospektā.

Tiesu administrācijas elektronisko izsoļu lapā publicēts sludinājums: „Rīgas Apgabaltiesas tiesu izpildītājs Andris Spore pārdod izsolē parādnieka Josifa Korena tiesiskajā valdījumā esošo nekustamo īpašumu, kas sastāv no funkcionāli saistītām būvēm – vasarnīcas ar platību 54,9 kvadrātmetri un tualetes Dubultu prospektā 56C, Jūrmalā. Piedzinējs – Inta Gavariņa un valsts. Nekustamā īpašuma novērtējums sastāda 21 600 eiro. Pēc kārtas tā ir pirmā izsole. Izsoles sākumcena sastāda, izsoles solis – 1500 eiro. Visām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 26. martam jāieskaita depozīta kontā 10% no nekustamā īpašuma novērtējuma – 2160 eiro. Izsoles noslēgums 2019. gada 5. aprīlī”.

Spore portālam Jauns.lv neatklāja, kam un par ko Korens palicis parādā, jo ”datu aizsardzības dēļ, informācija par piedziņām un hipotēkām netiek publiskota”.

Arī pats Josifs Korens atsakās komentēt, cik lielos parādos un par ko viņš ielādis. Korens Jauns.lv atteica: “Kad jūs prasījāt par manu sabiedrisko darbību, es jums atbildēju pilnā apjomā. Bet tomēr privātu dzīvi mūsu valstī neviens vēl nav atcēlis. Līdz ar to neatlaidīgi lūdzu nemaisīties manā privātā dzīvē”.

Korena vasarnīca ir uzcelta 1963. gadā un vizuāli tā nav diez ko pievilcīga, bet tā ir visnotaļ augsti novērtā izcilā novietojama dēļ – Jūrmalas centrālajā daļā, pavisam netālu no jūras krasta. Piemēram, daļa koka apšuvuma dēļi ir satrupējuši.

Josifa Korena antinacistiskās akcijas

Tiesu izpildītājs Andris Spore atklātā izsolē par parādiem pārdod prokrieviskā aktīvista, viena no dedzīgākā Latvijas antifašista Josifa Korena vasarnīcu Jaundubultos, ...

gallery icon
8

Jāteic, ka pēdējos pāris gados viens no Latvijas Antinacistiskā komitejas līderiem Josifs Korens ir nogājis no aktīvas politiskās skatuves un vairs nerīko skaļas protesta akcijas 16. martā – Leģionāru piemiņas dienā. Tomēr ik pa laikam viņš par sevi atgādina, kaut gan salīdzinoši reti.

Gada sākumā Korens kā Antinacistiskās komitejas pārstāvis piedalījās Latvijas Krievu savienības rīkotajā piketā pie Lietuvas vēstniecības, kurā iebilda pret kreiso ekstrēmistu organizācijas „Lietuvas Sociālistiskā tautas fronte” bijušā līdera Aļģirda Palecka aizturēšanu. Bet pērnā gada maijā viņš pie slēgtām Vidzemes priekšpilsētas tiesas durvīm protestēja pret prokrieviska aktīvista Vladimira Lindermana tiesāšanu par etniskā un rasu naida izraisīšanu. Pērn aprīlī viņš pie Drošības policijas piketēja nereģistrētā Nepilsoņu kongresa vadītāja Aleksandra Gapoņenko aizstāvībai. Pirms vairākiem gadiem gan Korena darbības bija daudz pamanāmākas, viņa „zvaigžņu stundas” bija saistītas ar antifašistiskām demonstrācijām Leģionāru piemiņas dienās.

Tēmas