foto: Juris Rozenbergs
54 gadu vecumā aizsaulē devies kinopilsētas "Cinevilla" veidotājs Mārtiņš Milbrets
Scenogrāfs un kinopilsētas "Cinevilla" projekta autors Mārtiņš Milberts.
Sabiedrība
2019. gada 23. februāris, 08:37

54 gadu vecumā aizsaulē devies kinopilsētas "Cinevilla" veidotājs Mārtiņš Milbrets

Jauns.lv

Aizsaulē devies mākslinieks un scenogrāfs Mārtiņš Milbrets, kurš veidojis arī kinopilsētu "Cinevilla”, vēsta sabiedriskais medijs "lsm".lv".

Milbrets veidojis scenogrāfiju 11 spēlfilmām (“Baiga vasara”, “Rīgas sargi”,”Rūdolfa mantojums“, “Sapņu komanda 1935”, “Džimlai rūdi rallallā”, “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” un citām),  daudziem televīzijs seriāliem, 13 teātru izrādēm, galvenokārt Nacionālajā un Dailes teātrī, vairākiem dziesmu svētku uzvedumiem, Rīgas svētku pasākumiem Daugavas krastmalā, neskaitāmiem korporatīvajiem pasākumiem, veidojis māksliniecisko dizainu izstāžu stendiem, reklāmas un mūzikas klipiem, strādājis vairākos ārvalstu filmu projektos, kas uzņemti Latvijā un arī citās valstīs.

Lielākais darbs, kurš ilga četru gadu garumā - kinopilsētas „Cinevilla” projektēšana un uzbūve filmas „Rīgas sargi” uzņemšanai staignajā Tukuma novada Slampes pagasta Praviņu pakalnā.

Atvadīšanās no mākslinieka notiks trešdien, 27.februārī, plkst.14 Rīgas Kristus Karaļa katoļu baznīcā Rīgā, Meža prospektā 86, pausts portālā "lsm.lv".