foto: LETA
Šadurskis kļuvis par Eiropas Parlamenta ETP Latvijas delegācijas vadītāju
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis (JV).
Politika
2019. gada 13. februāris, 09:48

Šadurskis kļuvis par Eiropas Parlamenta ETP Latvijas delegācijas vadītāju

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis (JV) kļuvis par EP Eiropas Tautas partijas (ETP) Latvijas delegācijas vadītāju, aģentūru LETA informēja deputāta padomnieks Mārtiņš Langrāts.

Pirms tam šo amatu pildīja par Latvijas Ministru prezidentu kļuvušais Krišjānis Kariņš (JV).

"Tas ir liels gods un atbildība būt nacionālās delegācijas vadītājam. Kā delegācijas vadītājam mans uzdevums būs gan padziļināti sekot līdzi visiem EP dienas kārtības jautājumiem, gan sekmēt Latvijas delegācijas darbu ETP grupā, lai tā strādā vienoti un tādējādi nodrošina Latvijas interešu pārstāvību EP," norādīja Šadurskis.

Delegācijas vadītāja pienākumos ir piedalīšanās prezidija un delegāciju vadītāju sanāksmēs. Galvenie delegācijas uzdevumi, kā tas ir bijis līdz šim, būs pārstāvēt Latvijas intereses, nostiprinot Latvijas ietekmi EP un Eiropas institūcijās, kā arī turpināt stingri iestāties par lauksaimniecības tiešmaksājumu tālāku izlīdzināšanu starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kā arī par pienācīgu budžeta daļu ES fondiem nākamajā daudzgadu budžetā, skaidroja Langrāts.

Īpaša uzmanība tiks veltīta dezinformācijas kampaņu novēršanai un iedzīvotāju informēšanai par to, kādi lēmumi tiek pieņemti ES un kādu pienesumu tas dod Latvijai.

"Iedzīvotāju interese un informētība par EP darbu un to kā lēmumi ietekmē Latvijas attīstību, tostarp arī iedzīvotāju labklājību, tradicionāli vērtējama kā visai zema. Līdz ar to uzskatu, ka tas ir arī mans, kā Latvijas delegācijas vadītāja pienākums, nodrošināt ne tikai Latvijas interešu aizstāvību ETP un EP, bet arī kliedēt mītus un skaidrot EP darbu un ES lēmumu ietekmi Latvijā. Tas, par ko  lemj EP deputāti, tiešā veidā ietekmē arī Latvijas iedzīvotājus. Piemēram, lēmums par mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšanu atrodoties citās ES dalībvalstīs, ir šī EP nopelns," piebilda Šadurskis.

Patlaban ETP grupas Latvijas delegācijā strādā četri Latvijas deputāti - Sandra Kalniete (JV), Inese Vaidere (JV), Aleksejs Loskutovs (JV) un Šadurskis.