foto: Facebook.com
Viņš vienatnē nepameta raudošu meiteni - autobusa šoferis, kas pelnījis aplausus
Sabiedrība
2019. gada 11. februāris, 06:30

Viņš vienatnē nepameta raudošu meiteni - autobusa šoferis, kas pelnījis aplausus

Kas Jauns Avīze

Uzteicami rīkojies Cēsu autotransporta uzņēmuma CATA šoferis Imants Grandaus – viņš vienatnē nepameta raudošu meiteni, kura bija aizbraukusi garām savai pieturai.

Grandaus sazvanījās ar pretimbraucošā maršruta autobusa šoferi, kas uzņēma apjukušo bērnu un aizveda atpakaļ līdz īstajai pieturai.

Par šo atgadījumu "Facebook" raksta viens no pasažierim Jānis Knipšis: “Braucot satiksmes autobusā Rīga–Madona, mani dziļi aizkustināja autobusa vadītāja rīcība. Man pēkšņi likās, ka dzirdu klusām raudam bērnu. Tā izrādījās maza meitene –skolniece, kas aizgulējusies un palaidusi garām savu pieturu (posmā starp Cēsīm un Madonu pie Taurenes).”

Knipšim pirmā doma bijusi kļūt par “autobusa varoni” un bērnam palīdzēt, taču nekāds ātrs un sakarīgs risinājums prātā nenācis. Tajā pašā laikā šoferis ļoti cilvēcīgā veidā aicināja meiteni neuztraukties un centās nomierināt. 

“Solīja, ka izdomās, kā šo problēmu atrisināt. Un izdomāja arī... Viņš sazinājās ar pretim braucošo autobusa šoferi, sarunāja konkrētā pieturā apstāšanos, pats personīgi, autobusam stāvot, meiteni pavadīja uz pieturu un sagaidīja pretim braucošo autobusu,” stāsta Knipšis.

Aculiecinieks atzīst, ka viņu parasti kaitina tie, kas lidmašīnās aplaudē pēc katras nosēšanās, taču “šoreiz mani kaitināja tas, ka neviens, mani ieskaitot, nevarēja izrādīt šoferim pienākošos cieņu un, viņam iekāpjot atpakaļ autobusā, aplaudēt”.

CATA pārvadājumu dienesta vadītājs Mārtiņš Rajeckis "Kas Jauns Avīzei" atklāj, ka Imants Grandaus šajā uzņēmumā strādā jau kopš 1991. gada. 

“Parasti jau izskan informācija, ka kāds šoferis rīkojies negatīvi – kādam pabraucis garām, kādu atstājis uz ceļa, bet šajā gadījumā viss ir tieši otrādi. Imants rīkojās tieši tā, kā būtu rīkojies ar savu bērnu. Grandaus ir viens no mūsu labākajiem šoferiem, sūtām viņu arī uz ārzemēm, kad mums ir kādi pasūtījuma reisi,” teic Rajeckis.