foto: Valsts policija
Atrada pēc pēdām sniegā: policijai izdodas notvert vienu no baltos kombinezonos tērptajiem benzīntanka apzadzējiem
112
2019. gada 5. februāris, 11:03

Atrada pēc pēdām sniegā: policijai izdodas notvert vienu no baltos kombinezonos tērptajiem benzīntanka apzadzējiem

Jauns.lv

Naktī uz 28. janvāri Rīgā, Teikas mikrorajonā, trīs vīrieši baltos kombinezonos, uzlaužot degvielas uzpildes stacijas automātu, nozaga naudas kasti. Policijai izdevies vienu no ļaundariem notvert, pateicoties sniegā atstātajām pēdām, ziņo LNT raidījums “Degpunktā”.

Kā izrādās, tikai astoņas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas, tuvojoties notikuma vietai, patruļa ievērojusi kādu aizdomīgu auto, kas izbrauca no meža masīva iepretim tirdzniecības centram “Alfa”. 

“Sakarā ar to, ka tajā naktī sniga sniegs, policijas darbinieki uzsāka pakaļdzīšanos pa sniegā redzamajām automobiļa pēdām. Šīs pēdas noveda pie vienas daudzstāvu mājas, kas atrodas Mežciema mikrorajonā. Policijas darbinieki konstatēja, ka minētais transportlīdzeklis ir aizslēgts, un iekšā neviena nebija. Bet turpat uz sniega bija redzamas pēdas, kas liecināja, ka personas turpināja bēgšanu ar kājām,” pauž Valsts policijas Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs. 

Šobrīd turpinās izmeklēšana un ir skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums, līdz aiz restēm nonāks arī abi pārējie noziedznieki. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka naktī uz pirmdienu, 28. janvāri, pulksten 03.50 uz Valsts policijas tālruņa numuru 110 tika saņemti vairāki zvani no iedzīvotājiem par to, ka degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Teikā, skan signalizācija un trīs vīrieši baltos kombinezonos uzlauzuši degvielas uzpildes stacijas automātu, pie kura var norēķināties par degvielu.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti un Rīgas Teikas iecirkņa policisti, kuri konstatēja, ka no degvielas uzpildes stacijas automāta ir pazudusi naudas kaste. Policisti uzsāka iespējamo vainīgo personu meklēšanu pa tuvāko apkārtni, tostarp mežu, kas atrodas blakus apzagtajai degvielas uzpildes stacijai. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas un 185. panta pirmās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas, un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Kopējā nozagtās naudas summa vēl tiek skaidrota.