foto: LETA
Premjers Kariņš kā nākamo Latvijas prezidenti labprāt redzētu Sandru Kalnieti
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.
Politika
2019. gada 29. janvāris, 22:37

Premjers Kariņš kā nākamo Latvijas prezidenti labprāt redzētu Sandru Kalnieti

Jauns.lv

Nule par valdības vadītāju kļuvušais Krišjānis Kariņš (JV) otrdienas vakarā viesojās pie Gundara Rēdera LTV raidījumā "1:1". Cita starpā viņš komentēja arī gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas, kas notiks šogad.

Politiķi kuluāros jau ilgāku laiku spriež par to, kuru cilvēku varētu un vajadzētu virzīt Valsts prezidenta amatam. Jau iepriekš izskanējis, ka pašreizējam prezidentam Raimondam Vējonim (ZZS) ir visai mazas izredzes uz atkārtotu ievēlēšanu amatā. Kamēr no partiju un partiju frakciju puses vēl nav izskanējuši konkrēti uzvārdi, premjers Krišjānis Kariņš LTV atklāja, ka "ja vaicājat manu personīgo viedokli - uzskatu, ka piemērots kandidāts būtu Sandra Kalniete". Kariņš uzskata, ka koalīcijai būtu šim amatam jāvirza viens konkrēts un spēcīgs kandidāts. Vienlaikus viņš atzina, ka "Jaunajā Vienotībā" par prezidenta amata kandidātu vēl nav runāts.

Koalīcija plāno vienoties par kritējiem Valsts prezidenta amata kandidātiem

Valdošās koalīcijas partijas plāno kopīgi apspriest kandidatūras Valsts prezidenta amatam, kā arī vienoties par noteiktiem kritērijiem kandidātiem.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Jānis Eglīts žurnālistiem pastāstīja, ka VL-TB/LNNK šodien iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmē mudināja politiķus laicīgi sākt diskusijas par prezidenta amata kandidātiem un noteiktiem kritērijiem, ņemot vērā arī sabiedrības viedokli.

Eglīts piebilda, ka šī diskusija būtu jāsāk iespējami laicīgāk, tomēr pirmajā reizē netika gaidīti jau konkrētu prezidentaamata kandidātu vārdi. Arī pārējie politiķi apliecināja, ka šodien konkrēti kandidātu vārdi nav apspriesti.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara beigās.