foto: Aculiecinieka foto
Ar Martinsonu saistītā “Lucidus” darbus paveic “Rīgas Gaisma”?
"Lucidus" labi apmaksātos darbus paveic pati "Rīgas gaisma".
Sabiedrība
2019. gada 28. janvāris, 15:59

Ar Martinsonu saistītā “Lucidus” darbus paveic “Rīgas Gaisma”?

Jauns.lv

Jauns.lv rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā Rīgā tiek demontēti Ziemassvētku rotājumi. Jau vēstījām, ka galvaspilsētas Ziemassvētku rotājumu montāžu un demontāžu apņēmies nodrošināt ar politiskajai elitei pietuvināto un kārtējo reizi tiesībsargājošo iestāžu uzmanības centrā nonākušo miljonāru Māri Martinsonu saistītais SIA “Lucidus”.

Iepazīstoties ar fotogrāfijās redzamo, Jauns.lv novērojis, ka Ziemassvētku rotājums Vecīgā demontē divi vīrieši, izmantojot transportu, uz kura bija atpazīšanas zīme “Rīgas Gaisma”, lai gan iepirkuma dokumentācijā SIA “Lucidus” apliecinājis, ka tam būvdarbu veikšanai ir nepieciešamie instrumenti, iekārtas un tehniskais aprīkojums. Par SIA „Lucidus“ materiāltehnisko bāzi  nav šaubījusies arī  Rīgas Pašvaldības aģentūras „Rīgas gaisma“ iepirkuma komisija.  Minētās fotogrāfijas gan liek izteikt šaubas, vai Ziemassvētku rotājumu demontāžā patiešām tiek izmantoti SIA “Lucidus” tāmē iekļautie mehānismi.

Ziemassvētku rotājumu demontāža Rīgā

Jauns.lv rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā Rīgā tiek demontēti Ziemassvētku rotājumi. Jau vēstījām, ka galvaspilsētas Ziemassvētku rotājumu montāžu un ...

gallery icon
9

Saskaņā ar SIA “Lucidus” iesniegto tāmi, kas ir noslēgtā līguma pielikums, SIA “Lucidus” norādījis, ka Ziemassvētku lampiņām tiks izmantoti mehānismi 22 741.40 eiro apmērā, neieskaitot maksājamos nodokļus. Kopumā rotājumu demontāžai “Rīgas gaisma” pielīgusi, ka SIA “Lucidus” saņems 109 563.02 eiro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodokli.

Vaļņu iela esot viens no vairākiem izņēmumiem

Uzņēmums SIA "Lucidus", reaģējot uz fotogrāfijās redzamo, informēja Jauns.lv, ka darbs Vaļņu ielā, kur tapušas fotogrāfijas, neesot bijis iekļauts līgumā, tādēļ uzņēmums tur nav strādājis.

Sīkāku informāciju par darbu sadali izdevās noskaidrot, vēršoties "Rīgas Gaismā".

Direktors Jānis Drulle apstiprināja, ka līgumā ar SIA "Lucidus" Vaļņu iela tik tiešām neesot iekļauta.

"Rotājumus pilsētas ielās izliekam paši tiktāl, cik tas netraucē mūsu pamata darbam. Vaļņu ielā darbus bija paredzēts veikt "Rīgas Gaismai" un ir arī vairāki citi izņēmumi, kur SIA "Lucidus" nav paredzēts strādāt," telefonsarunā pauda Rīgas pašvaldības aģentūras direktors.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldību aģentūras “Rīgas Gaisma” iepirkumā “Pilsētas Ziemassvētku apgaismojuma LED dekoru montāža un uzturēšana pilsētvidē, Rīgā” par simts dekoru remontu, 60 virtenēm un visu lampiņu izkāršanu Rīgas ielās, uz tiltiem un parkos SIA “Lucidus” no “Rīgas Gaisma” bija jāsaņem 249 263.69 eiro, ieskaitot PVN, un šis darbs bija jāpabeidz līdz pērnā gada 9. decembrim. Savukārt, rotājumus SIA “Lucidus” apsolījis demontēt orientējoši šī gada februārī, ņemot vērā laika apstākļus, par šo darbu saņemot 109 563.02 eiro, ieskaitot PVN, tādējādi kopumā “Rīgas Gaisma” par Ziemassvētku rotājumu izvietošanu tērēs 358 826.71 eiro, ieskaitot PVN.

Pat apcietinājumā Māris Martinsons rūpējas par Ziemassvētku noskaņu Rīgā

Ar pašlaik apcietinājumā esošo uzņēmēju Māri Martinsonu saistītais uzņēmums "Lucidus" par nepilniem 360 tūkstošiem eiro izkar gaismas lampiņas Rīgā, lai ...

gallery icon
20

SIA “Lucidus” vienādās trīs daļās pieder trīs uzņēmumiem: SIA “IVN Finance”, kas pieder Maltā reģistrētai kompānijai “IVN Investment Limited” un kā patiesā labuma guvēja norādīta Jekaterina Nikuļina; SIA “Zink Invest”, kas pieder Indrai Zinkevičai, un SIA “MM investīcijas”, kas pilnībā pieder Martinsona dēlam Mārcim Martinsonam, bet savulaik tās vienīgais īpašnieks bija pats Māris Martinsons. Interesanti, ka “Lucidus” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “spilgti”.  

Papildus Ilmāra Rimšēviča kriminālprocesam, šobrīd Māris Martinsons nonācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzraudzībā saistībā ar Polijas pretkorupcijas dienesta (CBA)  un Latvijas KNAB kopīgas starptautiskas izmeklēšanas laikā iegūtajām ziņām par iespējamu Martinsona izpalīdzēšanu slēpt kukuli saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Bez šīm skaļajām lietām, Martinsona vārds medijos izskanējis arī kā iesaistītā persona ne vien Finanšu policijas ierosinātajos kriminālprocesos “būvnieku lietā”, kurā tiek izmeklēta iespējama naudas apmazgāšana un izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā un SIA “Lucidus” (bijusī SIA “Moduls interjers”) ir viena no šajā lietā  iespējami iesaistītajām kompānijām.