foto: LETA
Bijusī TV diktore Agnese Vārpiņa pievēršas politikai un kļūst par Pūces padomnieci
Agnese Vārpiņa.
Politika
2019. gada 25. janvāris, 14:26

Bijusī TV diktore Agnese Vārpiņa pievēršas politikai un kļūst par Pūces padomnieci

Jauns.lv / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos būs bijusī "TV3 ziņu" diktore Agnese Vārpiņa, pastāstīja politiķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrijas parlamentārais sekretārs būs partijas valdes loceklis un bijušais Bauskas novada domes deputāts Artūrs Toms Plešs, bet par biroja vadītāju tiks iecelta "Attīstībai/Par!" valdes locekle Laila Spaliņa. Juridiskajos jautājumos Pūci konsultēs pašreizējais frakcijas vecākais konsultants Valdis Verners.

Savukārt par padomnieku pašvaldību jautājumos Pūce izvēlējies partijas biedru un bijušo Saeimas deputātu Madaru Lasmani.

Jau ziņots, ka Saeima 23.janvārī ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas - "Jaunās Vienotības" (JV) - politiķis Krišjānis Kariņš.

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot "KPV LV". No "KPV LV" deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

Valdību veido piecu politisko spēku pārstāvji - JV, Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "KPV LV". JV Saeimā ir astoņi deputāti, VL-TB/LNNK un AP - pa 13, bet JKP un "KPV LV" - pa 16.

TV ziņu diktore Agnese Vārpiņa

TV ziņu diktore Agnese Vārpiņa.

gallery icon
23

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc telekanālā TV3 nostrādātiem teju 20 gadiem no darba aizgājusi ziņu moderatore Agnese Vārpiņa. Sakarā ar televīzijas darba organizācijas izmaiņām viņai piedāvāts jauns sadarbības modelis, taču Agnese pieņēmusi lēmumu TV3 vairs nestrādāt.

Pērnvasar TV3 svinēja savu 20. jubileju, un kopš gandrīz pašiem pirmsākumiem televīzijā strādājusi arī Agnese Vārpiņa. Vadījusi gan ziņas, gan raidījumus "Bez tabu" un "Patiešām privāti". Tieši ar "Patiešām privāti", kura pirmais raidījums ēterā gāja 2000. gada janvāra beigās, aizsākās Vārpiņas karjera TV3.