foto: LETA
Saeima šodien lems, vai kriminālvajāšanai izdot Jurašu
Juris Jurašs.
Sabiedrība
2019. gada 24. janvāris, 07:18

Saeima šodien lems, vai kriminālvajāšanai izdot Jurašu

LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien slēgtā sēdē lems par kāda deputāta izdošanu kriminālvajāšanai, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Kursīte-Pakule neminēja, kas ir minētais deputāts, norādot, ka plašsaziņas līdzekļos par šo deputātu runāts jau pietiekami daudz, tādēļ viņa vārdu neesot nepieciešams nosaukt.

Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, kurā lūdz kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai izdot deputātu Juri Jurašu (JKP).

Jurašs kritiski vērtē pret viņu uzsākot kriminālprocesu. "Kriminālprocesa sākšana un pamatoti izbeigtas lietas atjaunošana jāskata kontekstā ar ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera publiskajiem izteikumiem, kas iezīmē viņa pārliecību, ka esmu uzdevis KNAB operatīvajiem darbiniekiem neoficiāli vākt informāciju par viņu un viņa ģimeni, un varētu būt vainojams viņa suņa sazāļošanā, iekļūšanā viņa miteklī, kā arī esmu viņam liedzis turpmāku iespēju atpūsties medībās kopā ar Gunti Ulmani, Aigaru Kalvīti, Juri Savicki, Gunti Rāvi un citiem ietekmīgiem vīriem," uzsvēris Jurašs.

Vairākas partijas vēl nekomentē savu gaidāmo šajā jautājumā. Reizē vairāki politiskie spēki apliecinājuši gatavību atbalstīt Juraša izdošanu kriminālvajāšanai.

Krimināllikums par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komisijas sēde sāksies plkst.8.15 komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16.