foto: LETA
Bērni uz gājēju pārejas Valkā ieskrien braucošā automašīnā
Ilustratīvs foto.
112
2019. gada 21. janvāris, 16:26

Bērni uz gājēju pārejas Valkā ieskrien braucošā automašīnā

Jauns.lv

Svētdien, 20.janvārī, pulksten 14:20 Valkā, Rīgas ielā, notika sadursme starp automašīnu “Audi” un diviem mazgadīgiem bērniem, kuri tobrīd atradās uz gājēju pārejas.

Konstatēts, ka sadursme notika bērniem ieskrienot automašīnas sānos. Policija turpina izmeklēt notikušā apstākļus.

Līdz 21.janvārim Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrēti jau seši ceļu satiksmes negadījumi, kur sadursmē ar transportlīdzekļiem cietuši septiņi gājēji. Trīs no šīm personām ir nepilngadīgas. Sadursmes notikušas gan uz ceļa braucamās daļas, kur gājējiem nav paredzēts atrasties, gan arī uz gājēju pārejām.

Valsts policija norāda, ka, piedaloties ceļu satiksmē, atbildība jāuzņemas ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī gājējiem. Lai nepakļautu sevi briesmām, gājējam, pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, jānovērtē situācijas apstākļi, kas neizraisa briesmas sev vai apkārtējiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par savu drošību pirms pārejas šķērsošanas. Ņemot vērā, ka bieži vien šādos negadījumos tiek iesaistītas nepilngadīgas personas, ieteicams parūpēties, lai ar viņi ir informēti par aktuālajiem ceļu satiksmes noteikumiem. 

2018.gadā Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika reģistrēti 55 gadījumi, kur ceļu satiksmes negadījumos cieta gājēji. No šiem notikumiem tieši 15 negadījumi notika uz gājēju pārejas, un tieši sešos no gadījumiem cietušas bija nepilngadīgas personas.