foto: LETA
Aicinot aizdomāties par drošu pārvietošanos, senioru alianse pievienojas policijas akcijai
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2019. gada 20. janvāris, 23:15

Aicinot aizdomāties par drošu pārvietošanos, senioru alianse pievienojas policijas akcijai

Jauns.lv / LETA

Rīgas Aktīvo senioru alianse (RASA) atbalsta Valsts policijas informatīvo drošības kampaņu "Strauja sirds, bet kājas lēnas", un aicina seniorus kritiski paskatīties uz sevi no malas un aizdomāties par drošu pārvietošanos, neapdraudot sevi un citus satiksmes dalībniekus.

Kā uzsvēra RASA Mācību centra vadītāja Līvija Marcinkēviča, alianse vienmēr iestājusies par valsts un katra cilvēka labklājību, īpaši par aktīvu un drošu senioru ikdienu.

Marcinkēviča ir pārliecināta, ka senioru uzvedībai uz ceļa ir jāvērš uzmanība un par to jārunā, nevis jāklusē. Šī iemesla dēļ, RASA ir gandarīta, ka šī tēma tiek aktualizēta kampaņas veidā. "Lai arī ne vienmēr to gribam pieņemt, reizēm ir nepieciešams uz sevi paskatīties no malas, aizdomāties par savu uzvedību uz ceļa, lai neapdraudētu ne savu, ne citu satiksmes dalībnieku drošību," piebilda alianses pārstāve.

Marcinkēviča arī norādīja, ka drošība uz ceļa viennozīmīgi ir saistīta ne tikai ar pašu atbildību, bet arī ceļu infrastruktūru. "Mēs esam arī par infrastruktūras sakārtošanu un šī jautājuma aktualizēšanu - redzam daudz problēmu, ko nepieciešams risināt, lai veicinātu drošību ceļu satiksmē," piebilda Marcinkēviča, aicinot arī citas senioru apvienības aktīvi iesaistīties kampaņā un diskusijā.

Atbalstot kampaņu, RASA kopā ar saviem biedriem diskutēs un domās, kā likt senioriem gājējiem aizdomāties, kā viņus uzrunāt un kādi uzlabojumi būtu nepieciešami infrastruktūrā, lai pārvietošanos padarītu drošāku.