foto: LETA
Topošās valdības partneri atzinīgi vērtē darbu pie deklarācijas izveides
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš.
Politika
2019. gada 11. janvāris, 13:00

Topošās valdības partneri atzinīgi vērtē darbu pie deklarācijas izveides

Jauns.lv / LETA

Topošās valdības veidošanā iesaistītās partijas atzinīgi vērtē notiekošo darbu pie premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru kabineta deklarācijas un tās apstiprināšanu prognozē šomēnes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem norādīja tieslietu ministra amata kandidāts, Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns, deklarācijas rakstīšanas process ir labs. Viņš sacīja, ka partijas tuvojas deklarācijas nobeigumam. "Kad notiek labs darbs, gribu būt lakonisks. Tāpēc šoreiz izteikšos ļoti lakoniski," savā īsajā uzrunā pauda Bordāns.

Topošo valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās

Ministru kabinetā notiek partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidāta Krišjānā Kariņa un valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās, kurā pārrunās ...

gallery icon
28

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līderis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Juris Pūce atzina, ka atšķirīgie partiju viedokļi apspriesti koleģiālā un pozitīvā garā. Pūces ieskatā patlaban neesot tādu jautājumu, kas radītu nopietnas viedokļu sadursmes.

Partijas "KPV LV" līderis Atis Zakatistovs pastāstīja, ka nākamās nedēļas sākumā vēl paredzētas vairākas savstarpējās tikšanās. "Pašlaik mēs airējam vienā virzienā, bet airi vēl nekrīt ūdenī vienlaicīgi - virziens iet pareizi, bet, vai laiva iet taisni, to mēs vēl nezinām," deklarācijas veidošanas procesu raksturoja politiķis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Roberts Zīle pauda, ka šodien notikusī saruna bija profesionāli novadīta, ļaujot notikt strukturētam dialogam. Zīle atzina, ka saruna ļāva noteikt, par ko starp partneriem jau panākta vienošanās un par ko vēl jādiskutē.

Sarunu partneri atzina, ka vienošanās par deklarāciju varētu tikt panākta šomēnes.

Kā ziņots, jaunās valdības prioritāšu vidū varētu būt administratīvi teritoriālā reforma, tautsaimniecības stiprināšana, reformu turpināšana izglītībā un veselības aprūpē, "bezkompromisu tiesiskums", valsts drošība, sadarbība ar diasporu un demogrāfija, liecina ministru amata kandidātu darba grupās apkopotās idejas valdības deklarācijai.