foto: LETA
Pie tirdzniecības centra "Dole" atrasto bezpajumtnieku līdz nāvei nospārdījuši apsargi, secinājusi policija
Policijas lenta.
112
2019. gada 10. janvāris, 21:49

Pie tirdzniecības centra "Dole" atrasto bezpajumtnieku līdz nāvei nospārdījuši apsargi, secinājusi policija

Jauns.lv

Kriminālprocesa laikā atklājies, ka pie tirdzniecības centra "Dole" Ķengaragā atrastā vīrieša nāve iestājusies pēc apsargu fiziskas izrēķināšanās, ziņo raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka sestdienas, 5.janvāra pievakarē Ķengaraga iedzīvotāji pie tirdzniecības centra "Dole" pamanījuši asiņu peļķē guļam cilvēku un par notikušo ziņoja neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Mediķi, ierodoties notikuma vietā, konstatēja vīrieša nāvi un uz ķermeņa pamanījuši acīmredzamus miesas bojājumus.

Uz notikuma vietu izsaukti likumsargi un veikta izmeklēšana. Lai gan sākotnēji tika pieļauts, ka vīrietis miris pēc tam, kad veikala apsargi viņu atstājuši bezpalīdzīgā stāvoklī, izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka apsargi vīrieti piekāvuši līdz nāvei.

"Ir saņemts ekspertīzes atzinums un konstatēts smagu miesas bojājumu nodarīšanas fakts, kā rezultātā iestājusies cietušās personas nāve," ziņo Rīgas Ķengaraga iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Inga Meikšāne. Abiem apsargiem, kuri dzimuši 1960. gadā, piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Mirušā vīrieša personība pagaidām vēl nav noskaidrota.

Sākotnējā informācija liecina, ka incidents sācies tirdzniecības centra labierīcībās, kur drošības darbinieki atraduši iesnaudušos bezpajumtnieku. Pamatīgi atspārdīts, vīrietis pamest ārā, salā. Pēc aculiecinieku norādēm, viņu no tirdzniecības centra telpām aiz drēbēm esot izvilkuši divi vīrieši apsargu formā. Tāpat aculiecinieki norādīja, ka tobrīd vīrietis nav pretojies un, iespējams, atradies alkohola reibumā, kā arī viņa seja bijusi klāta asinīm.

Apsargi rīkojušies pretlikumīgi, secinājusi policija. Apsardzes darbiniekiem, saņemot apsardzes darbības sertifikātu, tiek izskaidrots, kā rīkoties attiecīgās situācijās, tomēr šajā gadījumā ir pārkāptas jebkādas robežas.