foto: LETA
Kučinskis: janvāra sākumā varētu lemt par Jaunzemes iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam izvirzītā bijusī Konkurences padomes vadītāja, līdzšinējā Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja Ieva Jaunzeme.
Politika
2018. gada 18. decembris, 08:26

Kučinskis: janvāra sākumā varētu lemt par Jaunzemes iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā

Jauns.lv / LETA

Ja šogad netika izveidota jaunā valdība, janvāra sākumā tiks lemts par Ievas Jaunzemes iecelšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka lēmums sagaidīt jaunās valdības apstiprināšanu, lai tā lemtu par VID ģenerāldirektora iecelšanu, šķita loģisks, taču netika gaidīts, ka valdība taps tik ilgi, tādējādi, ja līdz Jaunajam gadam valdība vēl nebūs izveidota, janvāra sākumā Jaunzemes kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai VID ģenerāldirektora amatā.

"Ja līdz Jaunajam gadam valdības vēl nebūs, mēs ar finanšu ministri [Dana Reizniece-Ozola (ZZS)] esam runājuši, ka janvāra sākumā virzām [Jaunzemi] uz apstiprināšanu [VID ģenerāldirektora amatā], jo nav nekādu iemeslu, kāpēc, lai viņa nevarētu strādāt - konkurss ir bijis ar visnotaļ stingriem vērtētājiem, sabiedrības kritikas arī nav tādās devās, kā mēs vienā otrā reizē esam redzējuši. Tāpēc es neredzu iemeslu, kāpēc neapstiprināt," sacīja Kučinskis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa komisija VID vadītāja amatam izvirzījusi Jaunzemi. Jaunzeme patlaban ir Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018.gada 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".