foto: LETA
"Rīgas satiksme" otrdien ieķīlājusi divus trolejbusus
Trolejbuss.
Sabiedrība
2018. gada 12. decembris, 12:04

"Rīgas satiksme" otrdien ieķīlājusi divus trolejbusus

LETA

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" otrdien, 11.decembrī, reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru ieķīlāti divi "Škoda" trolejbusi, liecina "Lursoft" informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir trolejbusu ražotājs "Škoda Electric a.s.", un komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,4 miljoni eiro.

"Rīgas satiksmei" šobrīd ir aktuālas 24 komercķīlas. Uzņēmumam ir vairākas ķīlas, ar kurām ieķīlāti gan sabiedriskā transporta līdzekļi - autobusi, trolejbusi un tramvaji, gan sabiedriskā transporta infrastruktūra, piemēram, tramvaja līnijas, sliežu un trošu ceļi un citas vienības.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 11.decembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar "Rīgas satiksmi" saistītā krimināllietā veica neatliekamās procesuālās darbības, tostarp vairāk nekā 30 kratīšanu. Krimināllieta saistīta ar uzņēmuma iepirkumiem, un tajā aizturētas kopumā astoņas personas - sešas Latvijā, bet divas Polijā.

KNAB darbinieki 11.decembrī aizturējuši "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu.

Tāpat vēstīts, ka 11.decembrī tika aizturēts uzņēmējs Māris Martinsons. Patlaban nav oficiāli zināms, vai KNAB darbinieku ierašanās "Rīgas satiksmē" saistīta ar Martinsona aizturēšanu.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.