foto: LETA
"Satori" piektdien aicina uz diskusiju par bēgļiem: "Cik atvērti mēs esam kļuvuši"
Didzis Melbiksis būs viens no diskusijas dalībniekiem.
Kultūra
2018. gada 11. decembris, 21:50

"Satori" piektdien aicina uz diskusiju par bēgļiem: "Cik atvērti mēs esam kļuvuši"

Jauns.lv/LETA

Ģertrūdes ielas teātrī 14.decembrī plkst.17.30 notiks diskusija "Cik atvērti mēs esam kļuvuši", kurā tiks runāts par Latvijas sabiedrības attieksmi pret bēgļiem, informēja interneta žurnāla "Satori" autore Elizabete Lukšo-Ražinska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diskusijā piedalīsies ANO Bēgļu aģentūras Ziemeļeiropas reģionālā biroja komunikācijas koordinators Didzis Melbiksis, publiciste, režisore un aktīviste Alise Zariņa, kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" aizsācējs Egils Grasmanis, kā arī māksliniece, izstādes "Ceļa stāsti" autore Ieva Kauliņa.

"Pirms gadiem 30 par lamu vārdu kļuva vārds "migrants", ar to saprotot Padomju okupācijas varas realizēto tautu sajaukšanas politiku, protests pret kuru izauga Latvijas neatkarības atgūšanas kustībā. Pirms 4-5 gadiem publiskajā telpā parādījās vārdi "bēglis", "patvēruma meklētājs", "nelegālais imigrants", nereti tos jaucot un izmantojot sabiedrības biedēšanai ar nekontrolējamiem migrācijas viļņiem, kas noslaucīs Eiropas civilizāciju," diskusijas kontekstu aprakstīja interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors un diskusijas vadītājs Ilmārs Šlāpins.

Pasākums ir daļa no Sabiedrības integrācijas fonda informatīvās kampaņas "Atvērtība ir vērtība", kuras mērķis ir vairot toleranci pret patvēruma meklētājiem un citām neaizsargātajām grupām.