foto: Didzis Grozds
Labdarības izsole – palīdzība cilvēkiem ar redzes problēmām
Labdarības izsole MuseumLV.
Runā Rīga
2018. gada 5. decembris, 16:56

Labdarības izsole – palīdzība cilvēkiem ar redzes problēmām

Jauns.lv

3. decembrī mākslas galerijā MuseumLV notika labdarības izsole, kurā tika piedāvāti divpadsmit labdarības fondam GRATA ART FOUNDATION ziedotie mākslas darbi.

Izsoles ieņēmumi par mākslas darbu pārdošanu ir gandrīz €6000, kas tiks pievienoti citiem fonda savāktajiem līdzekļiem un novirzīti, lai palīdzētu atgūt redzi  pacientiem, kuriem nepieciešama radzenes transplantācijas operācija, un tiem, kuru acu saslimšanu ārstēšana netiek segta no valsts budžeta līdzekļiem.

No divpadsmit izsolei piedāvātajiem mākslas darbiem astoņi tika pārdoti.

foto: Didzis Grozds
Labdarības izsole MuseumLV.

Latvijas mākslinieki – Agnija Ģērmane, Jūlija Eresko, Inga Jurova, Ilze Laizāne, Aldis Kļaviņš, Vitolds Kucins, Kristīne Kvitka, Līga Ķempe, Ieva Liepiņa, Dita Lūse, Kārlis Siliņš, Patrīcija Tiknuss un Andris Vītols - atsaucās labdarības fonda GRATA Art Foundation aicinājumam – ziedot savus mākslas darbus kalendāra izveidei un labdarības izsolei ar mērķi palīdzēt cilvēkiem ar redzes problēmām.

Izsoli vadīja mākslas zinātnieks, politiķis un Latvijas Zinātņu Akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Galerijā MuseumLV, ziedojot fondam vismaz 20 eiro, ir iespēja iegādāties kalendāru 2019. – 2020. gadam ar labdarības izsolei piedāvāto mākslas darbu reprodukcijām.

Fondam var ziedot jebkuru naudas summu ar bankas pārskaitījumu.

Projekta idejas autores ir Jūlija Eresko, Helēna Staņislavska un Una Brūna.