foto: Facebook
Kostarikā pazudušās ASV tūristes līķis atrasts ietīts maisos; apsargs policijai sniedzis pretrunīgas liecības
2018. gada 5. decembris, 12:39

Kostarikā pazudušās ASV tūristes līķis atrasts ietīts maisos; apsargs policijai sniedzis pretrunīgas liecības

Jauns.lv

Pēc dzimšanas dienas svinībām Kostarikā pazudusī sieviete netālu no "Airbnb" naktsmītnes atrasta mirusi vienu nedēļu vēlāk, šodien apstiprinājusi Karlas Stefaniaki ģimene.

Kostarikas varasiestādes atklājušas, ka ASV tūriste mirusi no galvas traumas. Notikušā dēļ aizturēts "Airbnb" naktsmītnes apsargs, kurš policijai sniedzis pretrunīgas liecības, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Izmeklētāji atklājuši, ka Stefaniakas līķis tika atrasts nomaļā vietā netālu no Stefaniaki naktsmītnes Kostarikas galvaspilsētā Sanhosē. Sievietes mirstīgās atliekas bijušas daļēji ietītas plasmasas maisos.

"Karlas tētis ir apstiprinājis, ka atrastais ķermenis ir Karlas. Tas ir oficiāli," sociālajos tīklos vēsta Stefaniaki ģimene. "Mēs vēlamies, lai visa pasaule zina, ka mēs nekad neaizmirsīsim Karlu. Mēs nekad neaizmirsīsiem prieku, ko viņa ieviesa mūsu dzīvēs, cik ļoti viņa spēja mūs sasmīdināt. Mēs vienmēr būsim kopā ar viņu un mēs zinām, ka viņa būs kopā ar mums. Lai dievs svētī viņas dvēselī."

foto: Facebook

Jau vēstīts, ka novembra beigās mīklainos apstākļos Kostarikā bezvēsts pazuda sieviete no ASV, kura bija devusies ceļojumā, lai kopā ar vīra māsu nosvinētu savu dzimšanas dienu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Šonedēļ suņi netālu no tūristes naktsmītnes atrada plastmasas maisos ietītas cilvēka mirstīgās atliekas.

36 gadus vecā Karla Stefaniaki pazuda 28.novembrī, dienā, kad viņai bija jādodas prom no Kostarikas galvaspilsētas Sanhosē, lai dotos mājās. Karla kopā ar vīra māsu bija devusies ceļojumā, lai nosvinētu savu dzimšanas dienu, tomēr viņas radiniece mājās atgriezās vienu dienu iepriekš - 27.novembrī.

Pēdējā ceļojuma dienā Karla bija ieplānojusi apskatīt Sanhosē. Dienas laikā viņa aktīvi sarakstījās ar draugiem un ģimeni. Savukārt pēdējā draudzenei nosūtītā ziņā ap plkst. 21:00 pēc vietējā laika Karla rakstīja, ka viņas "Airbnb" naktsmītnē pazudusi elektrība un ārā stipri līstot. 

Vēl kādā draudzenei nosūtītā īsziņā Karla rajonu, kurā atradās viņas naktsmītne, nodēvēja par "diezgan šaubīgu" jeb nedrošu.

Karlai mājās vajadzēja atgriezties 28.novembrī, tomēr viņas ģimene noskaidroja, ka sieviete lidmašīnā Sanhosē lidostā neesot iekāpusi.

"Airbnb" naktsmāju īpašnieks un vietējais apsargs ģimenei atklājuši, ka pēdējo reizi redzējuši Karlu ap plkst. 05:00 no rīta, kad viņa ar somām iekāpusi nezināmā automašīnā. Karlas ģimene gan atklāj, ka neviens no viņiem netic šim stāstam, jo tas nešķiet loģiski.