foto: LETA
Lidostā "Rīga" notiek ārkārtas situāciju mācības
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Sabiedrība
2018. gada 28. novembris, 09:01

Lidostā "Rīga" notiek ārkārtas situāciju mācības

Jauns.lv / LETA

Starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien no plkst.8 notiek vērienīgas ārkārtas situāciju mācības, tāpēc sagaidāma intensīva operatīvā transporta kustība virzienā uz un no lidostas, informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mācības sākās plkst.8 un ilgs trīs līdz četras stundas. Mācībās būs iesaistīti ne tikai lidostas dienesti, bet arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), Valsts policija (VP), aviokompānijas "airBaltic" un "Smartlynx", Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, kā arī Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti un Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledžas, Rīgas Paula Stradiņa Universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžas un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas studenti.

Mācību scenārijs paredz imitēt divu gaisa kuģu sadursmi ar cietušajiem. Mācībās būs iesaistīti 190 statisti. Mācību laikā tiks izmantotas arī dūmu sveces.

Lidosta aicina pasažierus mācību laikā saglabāt mieru un sekot lidostas personāla norādījumiem. Lidostas ikdienas darbība netiks traucēta un lidojumi notiks pēc saraksta, tomēr pastiprinātas operatīvā transporta kustības dēļ iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi, tāpēc lidosta aicina pasažierus doties uz lidostu savlaicīgi, lai ierastos uz lidojumu vismaz divas stundas iepriekš.

Kā ziņots, lidosta "Rīga" pagājušajā gadā strādāja 54,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 9,7 reizes, sasniedzot 3,487 miljonus eiro. Savukārt 2018.gada pirmajos sešos mēnešos lidostas apgrozījums pieauga par 13% jeb 3,33 miljoniem eiro, sasniedzot 28,69 miljonus eiro, turklāt tā guva 5,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 7,4 reizes lielāka nekā pirmajā pusgadā pērn.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru - 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.