foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: tā pēc "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas līksmoja teātra ļaudis
Kultūra
2018. gada 24. novembris, 08:51

FOTO: tā pēc "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas līksmoja teātra ļaudis

Jauns.lv

Pēc Latvijas teātra balvu "Spēlmaņu nakts" pasniegšanas teātra ļaudis kopā ar draugiem turpināja līksmot Latvijas Nacionālajā teātrī. Vakara neoficiālā daļa tika pavadīta neformālā gaisotnē - aktieri pēc ceremonijas laidās trakulīgās dejās, kā arī čaloja ar draugiem un kolēģiem.

Tā pēc "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas līksmoja teātra ļaudis 2018. gada 23. novembrī

gallery icon

Jau vēstīts, ka "Spēlmaņu nakts" galveno balvu saņēmusi režisores Ingas Tropas izrāde "Dvēseļu utenis" teātrī "Dirty Deal Teatro", par gada aktrisi atzīta Guna Zariņa, par gada aktieri - Vilis Daudziņš, bet gada režisora gods ticis Viesturam Kairišam par izrādēm "Salome" un "Baladīna".

Tāpat "Dvēseļu utenim" piešķirts "Gada mazās izrādes" tituls un starptautiskās žūrijas simpātiju balva. Par gada lielās formas izrādi atzīta Vladislava Nastavševa "Cerību ezers aizsalis" Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), bet balvu par gada izrādi bērniem vai pusaudžiem saņēma režisores Lauras Čaupales "Naksitrallīši" Latvijas Leļļu teātrī.

Nominācijā "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā" uzvaru izcīnījis Artūrs Dīcis par darbu Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Arī vaļiem ir bail".

Zariņa saņēmusi gada labākās aktrises titulu par Ņurbuļa atveidošanu izrādē "Dieviņš pillā", bet Daudziņš - par Ļeņina lomu izrādē "Pēdējā Ļeņina eglīte" un Omes lomu izrādē "Cerību ezers aizsalis". Visas trīs izrādes iepriekšējā sezonā bija skatāmas uz JRT skatuves, un abi mākslinieki saņēma arī skatītāju simpātijas balvas.

Nominācijā "Gada aktrise otrā plāna lomā" uzvarējusi Inga Misāne-Grasberga par vairāku lomu atveidošanu Nacionālā teātra uzvedumā "Mežainis", savukārt par gada labāko aktieri otrā plāna lomā atzīts Aleksandrs Jonovs, kurš atveidoja Melno princi Leļļu teātra izrādē "Zelta zirgs" un Piķamici izrādē "Krokodils Gena un Pekausis".

Teātra balvas "Spēlmaņu nakts" ceremonija bildēs

gallery icon