foto: Evija Trifanova/LETA
Tiesnesi Ivetu Silicku, kura pie stūres sēdusies 3 (!) promiļu reibumā, no amata pienākumiem neatstādina
Portāls Jauns.lv vērsās Zemgales rajona tiesā ar jautājumu, vai tiesnese ir atstādināta no amata pienākumu pildīšanas.
Sabiedrība
2018. gada 23. novembris, 06:35

Tiesnesi Ivetu Silicku, kura pie stūres sēdusies 3 (!) promiļu reibumā, no amata pienākumiem neatstādina

Jauns.lv

Zemgales rajona tiesas (Aizkrauklē) tiesnese Iveta Silicka pieķerta, vadot auto ievērojamā alkohola reibumā. Pēc neoficiālas informācijas, Silicka notikuma vietā atteikusies veikt testu ar alkometru – tā vietā viņai nozīmētas analīzes, kurās esot uzrādītas trīs promiles.

To, ka alkohola daudzums asinīs bijis ievērojams, apstiprina publiski pieejamais tiesas sēžu kalendārs.

Silickas lietā sēde notikusi 14. novembrī Rīgas rajona tiesā, kā apsūdzības pants minēts Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 ceturtā daļa – par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Tas, ka pārkāpēja ir tiesnese noskaidrots tikai tiesā

Portāls Jauns.lv vērsās Zemgales rajona tiesā ar jautājumu, vai tiesnese ir atstādināta no amata pienākumu pildīšanas. Tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone rakstiski informē, ka Silicka nav atstādināta,  papildus komentārus nesniedzot.

Būtiski, ka tikai Rīgas rajona tiesas sēdē noskaidrojies, ka Silicka ir tiesnese un pieņemts lēmums šo lietu novirzīt pēc piekritības, jo valsts amatpersonas (šajā gadījumā tiesnesi) rajona tiesās netiesā.

Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Vilhovika skaidro, ka tiesa atgriezusi saņemto materiālu Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojam, jo nebija ievērota likumā noteiktā kārtība par amatpersonu saukšanu pie atbildības par administratīvā pārkāpuma izdarīšanu.

Saskaņā ar 2017. gada amatpersonas deklarāciju Silickai pieder trīs vieglie auto – BMW 530 (2007), “Volvo S60” (2001) un “Audi A4” (1996).