Ārstam Mārcim Cīrulim – 70. No sirds apsveicam!
Dakteris Cīrulis ir gan liela autoritāte savā specialitātē, gan arī lielisks un dzīvespriecīgs cilvēks. Daudz laimes dzimšanas dienā!
Kultūra
2016. gada 17. februāris, 11:09

Ārstam Mārcim Cīrulim – 70. No sirds apsveicam!

Jauns.lv

Šodien, 17.februārī, savu 70 gadu jubileju svin ārsts pediatrs, neonatologs, perinatologs, aktīvs Atmodas notikumu dalībnieks un bijušais Augstākās padomes deputāts Mārcis Cīrulis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dakteris Cīrulis darba gaitas sācis 1970.gadā Tukuma rajona centrālajā slimnīcā, 1977.gadā turpinājis Rīgas 1.dzemdību namā kā ordinators, jaundzimušo nodaļas vadītājs. 1980 .gadā organizējis un vadījis Latvijā pirmo jaundzimušo intensīvās terapijas palātu, vēlāk - nodaļu. Viņa vadībā realizēts dzīvē Latvijas – Šveices projekts par perinatālo aprūpi valstī. Kopš Latvijas Perinatālās aprūpes centra nodibināšanas 1994.gada 17.janvārī bija tās vadītājs. Savu darbu veltījis Latvijas perinatālās aprūpes attīstībai, bijis Latvijas Perinatologu asociācijas priekšsēdis.

Šobrīd ārsts Mārcis Cīrulis strādā Jelgavas slimnīcas dzemdību nodaļā, kā arī veic ultrasonogrāfijas izmeklējumus jaundzimušajiem.

Bez savas aktīvās profesionālās darbības dakteris Cīrulis ir arī īsts Latvijas valsts patriots, kā bijušais Augstākās padomes deputāts 1991.gadā balsojis par Latvijas neatkarību. Mārcis Cīrulis ir arī 2 bērnu tēvs un vectētiņš 6 mazbērniem.

Mārci Cīruli jubilejā sveic bijušie kolēģi no Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas, Rīgas Dzemdību namā. Foto: A.F.I.