foto: LETA
Intaram Rešetinam Dailes teātrī lomas vairs nedod
Intars Rešetins pēc 20 gadiem Dailes teātrī apsver iespēju aktiera karjeru beigt, viņš atklājis žurnālam "Ieva".
Kultūra
2018. gada 1. novembris, 06:47

Intaram Rešetinam Dailes teātrī lomas vairs nedod

Jauns.lv

Vidējās paaudzes Dailes teātra aktierim Intaram Rešetinam jaunu lomu šajā teātrī tikpat kā vairs nav - režisori tās vairs nedod, viņš atklājis intervijā žurnālam "Ieva". Tas māksliniekam licis apsvērt iespēju aktiera karjeru pamest pavisam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban 38 gadus vecais Rešetins jau piecus gadus darbojas režijas lauciņā, un tāpēc pats kā aktieris uz skatuves redzams arvien retāk. Šobrīd divreiz mēnesī Rešetins spēlē Jaunā Rīgas teātra izrādē "Cerību ezers", kuras režisors ir Vladislavs Nastavševs. Pats aktieris žurnālam "Ieva" teic, ka šī ir vienīgā loma, kas viņam kā aktierim sniedz pilnasinīgu gandarījumu.

Aktieris norāda, ka "es nečīkstu, bet citi režisori mani vai nu vairs negrib, vai nespēj redzēt kā aktieri un neko nepiedāvā". Intars Rešetins izsenis zināms kā Dailes teātrim piederošs, taču nu jau ilgāku laiku šajā teātrī no kuplā režisoru pulka tikai Laura Groza-Ķibere laiku pa laikam kaut ko piedāvājot. Situācija eskalējusies pat tiktāl, ka Rešetins gājis pie Dailes teātra direktora un lūdzis viņam sevi atlaist, ja reiz viņš teātrim vairs nav vajadzīgs. Vienlaikus Rešetins "Ievai" atzīst, ka priecātos nonākt Dailes teātra režisoru štatā. Viņam esot mērķi diviem trim gadiem uz priekšu, atlasītas lugas, skaidri sapņi un vīzijas, kuras gan Rešetins vēlas paturēt pie sevis. "Šobrīd jau gandrīz esmu izlēmis, ka varētu likt punktu kā aktieris," dzīves krasās izvēlis paskaidro Rešetins.

Intars Rešetins ar dzīvesbiedri Zandu Zariņu-Rešetinu

Aktieris un režisors Intars Rešetins ar dzīvesbiedri Zandu Zariņu-Rešetinu.

gallery icon
23

Aktierim Intaram Rešetinam - 35!

Dailes teātra aktieris Intars Rešetins agrāk un tagad.

gallery icon
20