foto: Publicitātes foto
“Rīgas satiksmes” autostāvvietās atkal tiks pielietoti riteņu bloķētāji
Runā Rīga
2018. gada 30. oktobris, 14:52

“Rīgas satiksmes” autostāvvietās atkal tiks pielietoti riteņu bloķētāji

Jauns.lv

No 2018. gada 1. novembra sākot ar trešo neapmaksāto pēcapmaksas paziņojumu “Rīgas satiksmes” autostāvvietās tiks izmantota riteņa bloķēšanas iekārta. Riteņu bloķētāji tiks pielietoti tikai tām automašīnām, kurām ir neapmaksāti vismaz divi pēcapmaksas paziņojumi, kas piemēroti  pēc 2018. gada 1. novembra, vai gadījumos, ja transportlīdzeklim nav piestiprināta valsts reģistrācijas numura zīme. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau saņemot otro pēcapmaksas paziņojumu, vadītājiem uz transporta līdzekļa tiks novietota brīdinājuma informācija, ka ar nākamo pēcapmaksas paziņojumu transporta līdzeklim tiks pielietots riteņu bloķētājs. 

Apmaksu par piemērotajiem pēcapmaksas paziņojumiem iespējams veikt autostāvvietu maksas automātā ar bankas norēķinu karti vai personalizēto e-talonu un Rīdzinieka karti, “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros, lietotnē “Riga Card”, kā arī bloķēšanas iekārtas pielietošanas gadījumā tos iespējams apmaksāt pie autostāvvietu kontroliera ar bankas norēķinu karti. 

Riteņa bloķēšanas iekārtas noņemšanu iespējams pieteikt pa tālruni 8585 vai 80001919, savukārt tās noņemšana tiek nodrošināta divu stundu laikā pēc izsaukuma saņemšanas no plkst. 6:00 līdz plkst. 23:00 tikai tad, ja visi pēcapmaksas paziņojumi ir apmaksāti. 

Par Latvijā reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek saņemta samaksa par apmēram 67% pēcapmaksas paziņojumiem. Taču par ārvalstīs reģistrētajiem transportlīdzekļiem, iesaistot parādu piedziņas kompāniju, samaksa tiek saņemta tikai par ~7% pēcapmaksas paziņojumu. Visvairāk neapmaksāto pēcapmaksas paziņojumu ir par Lietuvā un Igaunijā reģistrētajiem transportlīdzekļiem, pēc tam seko Krievijā un Vācijā reģistrētie transportlīdzekļi.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”, „draugiem.lv”.