Slidotava ik uz soļa
Paskatoties pa logu, pie debesīm smaida saule un putni čivina, bet izejot pa durvīm, sals lien aiz krāgas un kājas skrien katra uz savu pusi, ļaujot atcerēties bērnības gaitas slidotavā.
Sabiedrība
2016. gada 18. februāris, 12:50

Slidotava ik uz soļa

Jauns.lv

Arī laika apstākļiem piemīt humora izjūta. Paskatoties pa logu, pie debesīm smaida saule un putni čivina, bet izejot pa durvīm, sals lien aiz krāgas un kājas skrien katra uz savu pusi, ļaujot atcerēties bērnības gaitas slidotavā. Diemžēl, nedēļas beigās laiks vairs nepriecēs, jo debesis atkal apmāksies un sagaidāms slapjš sniegs, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan rīts iesākās daudzsološi, dienas laikā debesis lielākajā daļā Latvijas apmāksies un sagaidāms slapjš sniegs lietus formā. Gaisa temperatūra Kurzemes piekrastē +2...+4 grādi, Zemgalē +2 grādi, Vidzemē +1...-1 grāds, Latgalē gaisa temperatūra turēsies ap 0 grādiem. Rīgā šodien būs apmācies laiks un nelieli nokrišņi, gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz +3 grādiem. Pūtīs mērens dienvidu vējš līdz 5 metriem sekundē, Kurzemē līdz 8 metriem sekundē.

Piektdien Latvijā būs apmācies laiks, lietus un slapjš sniegs. Vietām veidosies atkala. Gaisa temperatūra naktī -2 grādi Latvijas austrumu daļā un +2 grādi Kurzemes piekrastē, bet dienas laikā gaisa temperatūra turēsies 0...+3 grādu robežās.

Sestdien un svētdien sals mazināsies. Debesis būs daļēji apmākušās un dienas laikā gaidāmi nokrišņi. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -2...+3 grādiem, bet dienas laikā iesils paviam nedaudz līdz 0...+4 grādiem. Sestdien dienas otrajā pusē pastiprināsies vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 9 metrus sekundē un saglabās savu klātbūtni arī svētdien.

Nālamās nedēļas sākumā laika apstākļi mainīsies un gaiss iesils arvien vairāk, liecina Gismeteo.lv laika ziņas .

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA