foto: LETA
Aizvadītajos Dziesmu un deju svētkos milzīgs daudzums ēdiena porciju palika neapēstas
Brokastis Rīgas Teikas vidusskolā, kurā apmetušies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieki no Alūksnes un Apes novadiem.
2018. gada 25. oktobris, 14:45

Aizvadītajos Dziesmu un deju svētkos milzīgs daudzums ēdiena porciju palika neapēstas

Jauns.lv / LETA

Vasarā notikušo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībnieki pasākumu norises vietās visas nedēļas laikā izņēmuši vien 98 952 no vairāk nekā 150 500 sagatavotajām maltītēm, šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē pastāstīja aizvadīto svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tajā pašā laikā, saskaņā ar svētku rīkotāju apkopoto statistiku, 12% no kopskaitā 39 000 dziedātāju un dejotāju neapmeklēja svētku mēģinājumus, savukārt 10% dalībnieku neapmeklēja svētku koncertus.

Šīs maltītes tika piegādātas uz pasākumu norises vietām, kur dalībnieki tās varēja saņemt, reģistrējoties ar savām svētku identifikācijas kartēm. Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva norādīja, ka uz svētku norises vietām piegādājamās pārtikas porcijas tika rēķinātas, ņemot vērā reģistrēto dalībnieku skaitu, kā arī nav zināms tas dalībnieku skaits, kas pusdienās izvēlējās ēst līdzpaņemto pārtiku vai arī pusdienot citviet.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinājās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.