foto: Edijs Pālens/LETA
Jurģis Liepnieks nosauc lielākos vēlēšanu zaudētājus
Polittehnologs Jurģis Liepnieks.
Politika
2018. gada 7. oktobris, 13:40

Jurģis Liepnieks nosauc lielākos vēlēšanu zaudētājus

Jauns.lv / LETA

Saeimas vēlēšanu lielākie zaudētāji ir "tā kompānija", kas par lielu naudu mēģināja izveidot "Saskaņas" un "KPV LV" valdību, mikroblogošanas vietnē "twitter" šādu viedokli pauž polittehnologs Jurģis Liepnieks.

"Nekādas DB ["Dienas bizness"] avīzes nepalīdzēja," sprieda Liepnieks.

Liepnieks uzsvēra, ka zaudētāja ir arī valdošā koalīcija ar ZZS priekšgalā. "Smagi zaudējumi apstākļos, kad varēja stabili uzvarēt, ja vien mācētu kampaņot," vērtēja polittehnologs.

Savukārt reklāmas eksperts Ēriks Stendzenieks izdara secinājumu, ka "tagad ir zināms, ka, iztērējot (tā, uz aci) ap miljonu, ar visiem amerikāņu stratēģiem un vācu fotogrāfiem nekādi brīnumi nav gaidāmi".

Jau ziņots, ka pēc visu Latvijā un ārvalstīs izvietoto vēlēšanu iecirkņu balsu saskaitīšanas, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,91% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti.

Otrajā vietā ar 14,06% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12,04% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11,03% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi 9,96% balsu.

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.